Vermeende agent (58) raakt meisje (8) aan, eist vrijspraak: “Ik had een heel fijn leven”

agent-raakt-meisje-aan

Het Nederlands Openbaar Ministerie stelt voor dat een 59-jarige handhaver uit Monster voor een periode van 2,5 jaar achter tralies moet vanwege het onrecht dat hij heeft aangedaan aan een meisje dat destijds 8 jaar oud was. Het gebeurde tijdens een slaapfeestje van zijn dochter waarbij het vermeende slachtoffer aanwezig was.

Slachtoffer spreekt

Jaren na dato blijft het voorval haar nog elke dag achtervolgen. “De lucht van zalm aan je handen kan ik niet vergeten.” Het betwiste voorval zou zich in 2008 of 2009 hebben voorgedaan in de woning van de handhaver in Monster. Het meisje durfde haar verhaal jarenlang niet te doen, tot juni 2022.

“De schaamte en de angst om dit aan mijn ouders te vertellen was overweldigend,” verklaarde het slachtoffer tijdens de zitting. De nu 59-jarige handhaver ontkent alle aantijgingen en claimt zich het slachtoffer niet te herinneren. Bovendien eist de agent volledige vrijspraak door gebrek aan bewijs.

Tijdens slaapfeestje

Het slachtoffer was te gast op een zomerse avond bij de dochter van de man. Na het feestje bleef ze overnachten. Ze beweerde dat iemand naast haar matras zat terwijl ze sliep, vingers over haar gezicht en in haar mond voelde gaan, gevolgd door het gevoel van iets wat in haar mond ging.

Het meisje zou vervolgens hebben geschreeuwd, wat de man deed terugdeinzen. Hij beweerde later dat ze het slechts had gedroomd. De voormalige echtgenote van de handhaver en hun dochter ontkennen dat het slachtoffer geschreeuwd heeft. “Had een kind geschreeuwd, dan had ik dat zeker geweten,” aldus de ex-vrouw.

De geur van zalm

Het meisje herinnert zich specifiek de geur van zalm aan de handen van de man, wat het OM toeschrijft aan het feit dat de beschuldigde zalm had bereid voor de maaltijd eerder die avond. De advocaat van de handhaver merkt op dat het opvallend is dat tijdens de rechtszaak gesproken wordt over zalm. Volgens hem toont dit het gebrek aan bewijs nogmaals aan.

Wat vind jij van dit verhaal? Wij vinden jouw mening heel belangrijk. Daarom willen we aan je vragen om een reactie achter te laten op Facebook!

Scroll naar boven