Verkrachter en moordenaar Milica van Doorn gestorven in gevangenis

Verkrachter en moordenaar Milica van Doorn gestorven in gevangenis

De 51-jarige Hüseyin A., schuldig bevonden aan het in 1992 verkrachten en vermoorden van de destijds 19-jarige Milica van Doorn, is overleden in de gevangenis.

Het is nog niet duidelijk waaraan hij precies is gestorven, maar een misdrijf wordt uitgesloten. Volgens de advocaat van de nabestaanden van Milica werd A. onwel na het sporten. Gevangenispersoneel heeft nog geprobeerd om te reanimeren, maar de geboden hulp kwam te laat.

Advocaat Gerald Roethof woedend

De voormalig advocaat van Hüseyin A., de bekende Gerald Roethof, zit in zijn maag met het feit dat de nabestaanden van Milica en de pers eerder op de hoogte waren van de dood van A. dan zijn eigen familie en niet te vergeten: Gerald Roethof zelf. ”Dit had echt anders gemoeten”, aldus Roethof.

Doorbraak door Peter R. de Vries

De moord op Milica bleef jarenlang onopgelost, totdat wijlen Peter R. de Vries zich vastbeet in de zaak. Hij wist het voor elkaar te krijgen dat er een dna-verwantschapsonderzoek werd opgetuigd. Hüseyin A deed daar zelf niet aan mee, maar zijn broer gelukkig wel. Naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek, werd A. in december 2017 gearresteerd.

De hoofdpersoon beweerde in eerste instantie bezeten te zijn door geesten. Over de vondst van zijn sperma bij Milica zei hij ”een geheime seksuele relatie” met haar gehad te hebben. De rechtbank en het gerechtshof haalden deze beweringen keihard onderuit en A. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 19 jaar en zeven maanden voor het verkrachten, het doorsnijden van Milica’s keel en het in een vijver dumpen van het lijk.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven