Verdrietige dierenarts onthult: dit is wat huisdieren doen net voordat ze inslapen

Wanneer je afscheid moet nemen van een huisdier die jarenlang trouw aan je zijde heeft geleefd, is dat ontzettend zwaar. Het maakt niet uit hoe oud hij of zij is. Wanneer het tot een einde komt is dat enorm verdrietig.

Heel erg zwaar

Mogelijk nog zwaarder is je beste vriend naar de dierenarts brengen die een einde gaat maken aan hun lijden. Dit zijn momenten die je nooit meer vergeet.

Ondanks dit vreselijke moment, blijkt uit onderzoek dat bijna 90 procent van de baasjes er niet bij wil zijn wanneer hun geliefde huisdier een prik krijgt. Dit gebeurt om uiteenlopende redenen, maar de voornaamste reden is dat baasjes het te zwaar vinden.

Een dierenarts, die zijn naam niet wil prijsgeven, heeft tientallen dieren laten inslapen. Hij heeft er nu voor gekozen zijn gedachten te delen en die zijn hartverscheurend.

Verdrietige dierenarts onthult: dit is wat huisdieren doen net voordat ze inslapen

Dit moet je weten

Op de website Het Laatste Nieuws deelt de dierenarts een bericht waarin hij laat weten wat huisdieren doen net voordat ze inslapen. Het bericht bevat de volgende tekst:

”Wanneer je een huisdier hebt, is het onvermijdelijk dat je huisdier eerder heengaat dan jij zelf. Dus wanneer je je huisdier naar het kantoor van de dierenarts brengt voor een humaan en pijnvrij einde, wil ik dat jullie iets belangrijks weten.”

Laat ze niet alleen

”Jij bent het centrum van hun wereld geweest tijdens hun HELE LEVEN. Het enige wat ze weten is dat jij hun familie bent. Het is een zware beslissing om te nemen en het is verwoestend voor ons als mensen om ze te verliezen. Maar alsjeblieft, ik smeek je: laat ze niet alleen.”

”Laat ze niet naar het hiernamaals gaan in een kamer vol vreemdelingen op een plek die ze niet kennen. Jullie moeten van me aannemen dat zij je zoeken als je ze achterlaat.”

”Ze kijken naar elk gezicht in de kamer op zoek naar hun geliefde persoon. Ze begrijpen niet waarom je ze achterlaat als ze ziek, bang, oud of stervende zijn en hebben je nodig. Zelfs op de laatste momenten willen ze maar een iemand bij hen. Dat ben jij!”

Wees geen lafaard

”Wees geen lafaard omdat je denkt dat het te moeilijk is voor JOU. Stel je voor wat ze voelen als je hen verlaat wanneer ze het meest kwetsbaar zijn.”

”Als jij er niet bij bent, zijn er mensen zoals ik die hun best doen om hen te troosten, ze minder bang te maken en hen uit te leggen waarom ze niet kunnen blijven.”

Verdrietige dierenarts onthult: dit is wat huisdieren doen net voordat ze inslapen

Dit zijn zeer emotionele woorden van een dierenarts, die ons ontzettend aangrijpen. Deel dit bericht op Facebook, zodat meer mensen het kunnen lezen.

Scroll naar boven