Verdrietig: Peutertje (2) verdronken in sloot

Verdrietig: Peutertje (2) verdronken in sloot

In Huizen (Noord-Holland) is vanmorgen een jongetje van twee jaar oud in een slootje terechtgekomen en verdronken. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe de peuter te water is geraakt, zo melden de politie en Hart van Nederland.

Reanimeren

Het incident vond plaats rond 11.15 uur op de Slotplaats in de Huizense wijk Bijvanck, vlakbij een basisschool. Het duurde enkele minuten alvorens de politie, drie ambulances, een traumahelikopter en een duikteam ter plaatse kwamen. Ook was een juffrouw van de basisschool sprongen het water in om het kind te redden.

Er werd nog gereanimeerd maar al snel werd duidelijk dat de hulp niet meer mocht baten. Momenteel vindt er onderzoek plaats om te achterhalen hoe het kind in het water terecht is gekomen.

Enorme inzet

Een omwonende vertelt aan verslaggevers van Hart van Nederland dat hij enorm geschrokken is. ”Verschrikkelijk, vreselijk en hier moet je niet aan denken. Ik hoorde veel sirenes. Het stond hier helemaal vol. Eerst een politieauto, daarna ineens twee ambulances, toen nog een ambulance, een traumahelikopter, een stuk of vijf brandweerwagens en toen gingen er ook nog duikers het water in. Dat was een behoorlijke inzet.”

De hulpdiensten wensden de nabestaanden via Twitter veel sterkte met het grote verlies, zoals in onderstaande tweet te zien is.

Scroll naar boven