Venetië is toeristen spuugzat en gaat entreegeld heffen

Venetie is toerisme spuugzat en gaat entreegeld vragen

Ben jij van plan om deze zomer af te zakken naar de Italiaanse stad Venetië? In een poging ervoor te zorgen dat toeristen de beroemde stad niet massaal overspoelen, moet er entreegeld betaald worden. Het bedrag kan oplopen tot 10 euro per persoon, per dag.

Het gaat om een proef die in eerste instantie zes maanden zal duren en zal aanvangen per juni. De burgemeester van Venetië, Luigi Brugnaro, kondigde de entreegeld-plannen in 2019 overigens al aan. Als redenen hiervoor noemde hij destijds onder meer het feit dat van de 24 miljoen toeristen die de stad jaarlijks aandoen, slechts 10 miljoen gasten ook daadwerkelijk een slaapplek boeken in Venetië.

Ook zei Brugnaro dat het bizar veel geld kost om de stad schoon te maken, terwijl het restaureren van monumenten in Venetië met een hogere prijs komt dan elders in Italië.

Online reserveren

Wij horen je denken, hoe gaan ze dan controleren of je betaald hebt? Welnu, het is de bedoeling dat je een bezoek via een online boekingssysteem plant. Dit systeem laat zien of het druk is in de stad en op welke datum jij welkom bent. Daarbij is het plan om toegangspoortjes te plaatsen, waar je ticket gecontroleerd wordt.

Afhankelijk van de drukte in de stad, gaan toeristen tussen de 3 en 10 euro betalen per persoon, per dag. De exacte criteria die aangehouden zullen worden, zijn nog niet bekend.

Burgemeester Brugnaro zegt dat het weliswaar om een ‘moeilijk experiment’ gaat, maar dat het ‘de enige juiste weg’ is om massatoerisme beter te plannen.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven