Veganistische moeder tot levenslang veroordeeld na overlijden zwaar ondervoed zoontje

Een moeder (Florida) is veroordeeld tot levenslang nadat haar zoon is overleden aan een uithongering. Haar zoontje Ezra was nog maar 18 maanden oud en kreeg alleen maar veganistisch eten. Toen Ezra overleed woog hij maar zeven kilo. 

Veganistisch dieet

Ezra is overleden aan uithongering. Haar andere kinderen (3 en 5 jaar) vertoonden ook symptomen van uithongering. Ze waren sterk vermagerd, hadden een gele huid en rotte tanden. Bij de autopsie van Ezra werd duidelijk dat hij al een week niet had gegeten.

De kinderen hadden een dieet wat met name bestond uit mangoes, bananen, avocados en ramboetans. Naast haar levenslange straf krijg ze ook nog gevangenisstraffen van 30 en 5 jaar voor het mishandelen van haar andere kinderen. Het is in Amerika namelijk gebruikelijk om straffen te stapelen.

De man van Sheila, Ryan zit nog vast in afwachting voor zijn vonnis. Ook kan Sheila contact met haar kinderen vergeten, dit heeft de rechter namelijk verboden. Maar haar advocaat sluit een hoger beroep niet uit. Het is nog onbekend welke straf haar man gaat krijgen.

Scroll naar boven