Veganist (21) loopt 8 uur: ”Ter nagedachtenis aan kalkoenen die sterven met kerst”

Veganist (21) loopt 8 uur: ''Ter nagedachtenis aan kalkoenen die sterven met kerst''

De 21-jarige Rory Cockshaw uit het Verenigd Koninkrijk gaat op 21 december aanstaande maar liefst acht uur lang rennen. Hij doet dit ter nagedachtenis aan ‘alle kalkoenen die met kerst zullen worden geslacht.

Harriet

Rory kreeg zijn inspiratie voor de race door een bijzondere ontmoeting met een de ‘prachtige kalkoen’ Harriet. ”Ik heb Harriet een paar maanden geleden ontmoet in een opvangcentrum. Ze is het mooiste dier ter wereld. Ik denk niet jij je realiseert wat voor prachtige wezens het zijn, tenzij je ze ontmoet.”

Veganist (21) loopt 8 uur: ''Ter nagedachtenis aan kalkoenen die sterven met kerst''

De vegan-activist zal speciaal voor de race een kalkoen-hoed dragen en wil met zijn actie mensen overhalen om ook te stoppen met vlees eten. Ook wil hij geld inzamelen voor de stichting Viva, een dierenrechtenorganisatie die veganisme promoot.

Een iemand heeft hij in ieder geval al overgehaald. ”Mijn opa van 73 zal dit jaar voor het eerst kerst vieren zonder een kalkoen. Rory zelf weet ook al wat hij gaat eten met kerst: Voor mij wordt het ‘vleesloze kip’, gemaakt van tarwe en van soja-eiwit.