Vegan-moeder wil hoofdluis bij dochtertje niet bestrijden: ”Tegen mijn principes”

Vegan-moeder wil hoofdluis bij dochtertje niet bestrijden: ''Tegen mijn principes''

Het internet staat vol met bizarre verhalen. In de aflevering van vandaag een moeder die de hoofdluizen die over de bol van haar dochtertje krioelen niet bestrijden. De reden hiervoor? De vrouw is vegan. Aan levende dieren kom je niet!

Sommige mensen hebben een behoorlijke tik van de molen. Dat is altijd al zo geweest, maar sinds de komst van internet worden ze tegenwoordig bekend.

Brief

De buurvrouw van een moeder schreef in de rubriek Aunty Aunt op de website coach.nine.com.au een bericht waarin staat dat haar dochter bevriend is met het buurmeisje, wiens familie veganist is.

”Dat is prima, we respecteren ieders keuze. Mijn probleem is dat het anders zo’n vrolijke kind bij ons thuis was en constant aan het krabben was. Ik ontdekte dat haar hoofdje vol zat met luizen.”

Vegan-moeder wil hoofdluis bij dochtertje niet bestrijden: ''Tegen mijn principes''

Levende wezens

De buurvrouw vertelt verder in de brief dat ze de veganistische moeder op de hoogte heeft gebracht van de luizen. Tot haar verbazing kreeg ze het antwoord dat ‘vegantische mensen geen levende wezens ombrengen’.

”Mijn buurvrouw vertelde me dat ze de gewoonte had om de luizen en neten in de tuin te kammer, waar ze een kans hebben om te overleven. Ik kon niet geloven wat ik hoorde”, aldus de vrouw.

Wat moet ik doen?

De reden achter de brief is niet om de veganistische vrouw voor paal te zetten. Dat staat ze namelijk sowieso al. De vrouw vraagt om advies.

”Ik wil mijn dochter niet van haar vriendinnetje scheiden, maar ik zit er ook niet op te wachten dat mijn dochter besmet wordt met hoofdluis.”

Reacties

Onder de post verschijnen veel reacties. Iemand schrijft: ”Stop met jezelf zorgen te maken over opvoedingsmethoden van andere kinderen en concentreer jezelf alleen op wat je kunt doen om je eigen kind(eren) pestilentievrij te houden. Gebruik een beschermende spray!”

Iemand anders heeft een betere oplossing en schrijft: ”Je kunt de kinderen ook een ‘kappersspelletje’ laten spelen. Doe jij jezelf gewoon voor als de kapper en verwijder je de luizen. Dat moet je die vegan-trut natuurlijk niet vertellen en dan maar hopen dat haar dochtertje je niet verlinkt.”

Anyway, als je het orginele verhaal wilt lezen, klik dan op onderstaande tweet. We zijn ook erg benieuwd wat jij hier van vindt, dus laat je reactie achter op Facebook!

Scroll naar boven