Vegan familie stuurt boze brief aan buren om geen vlees te koken met de ramen open

Vegan familie stuurt boze brief aan buren om geen vlees te koken met de ramen open

Een gezin uit het Australische Perth heeft een opvallende brief van de buren ontvangen. Aanleiding is het koken van een maaltijd, met de ramen open.

Brief

Vrijwel iedereen heeft wel eens te maken gekregen met een kooklucht die niet te nassen is. Of het nou voedsel is dat je zelf hebt bereid, of een lucht die afkomstig is van de buren. Maar zou je dan meteen in de pen klimmen en een brief sturen? In dit geval gebeurde dat.

Een gezin uit Burn Beach ontving een brief met daarin een nogal opmerkelijk verzoek. De vrouw des huizes had namelijk vlees gekookt met de ramen open.

‘Belangrijke boodschap’

De vrouw ontving hier een boze brief over van de buurtjes. Ze heeft het schrijven gedeeld in de Facebookgroep Hey Perth.

Brief

Op de voorkant is met koeienletters geschreven: ‘Important message’ (belangrijke boodschap). In de brief wordt gevraagd of de vrouw het zijraam kan sluiten wanneer ze vlees bereidt.

”Mijn familie is veganistisch (we eten slechts plantaardig voedsel) en de geur van het vlees dat je kookt, zorgt ervoor dat we ons misselijk en overstuur voelen. Wij zouden uw begrip op prijs stellen. Bedankt. Sarah, Wayne en de kinderen.”

Nog een brief

De brief heeft online voor veel reacties gezorgd. Maar nadat de veganistische familie erachter was gekomen dat de vrouw de brief online had gezet, kwam er een vervolg. Ditmaal was de toon was minder vriendelijk.

De schrijfster, Sarah, meldt: ”Genoeg is genoeg. Neem dit serieus a.u.b. Wij geven jullie de laatste waarschuwing”, zo valt er te lezen.

”Ik uitte mijn zorgen over de geur van vlees en daarop besloot jij op zaterdag te gaan barbequen. Je hebt ook veel te veel mensen uitgenodigd. En dit terwijl je wist dat dit gevolgen zou hebben voor mij en mijn familie.”

”Vanaf nu geen barbeques meer en houd je ramen gesloten tijdens het koken. Anders ga ik je aangeven en zal ik dit ook op social media posten”, aldus de veganistische vrouw.

De tweede brief maakt de tongen online flink los. Vind jij het terecht dat de vegan-familie klaagt, of vind je dat ze niet zo moeten zeuren? Laat het weten in de reacties.

Scroll naar boven