Vegaclub vraagt aandacht aan vrouwen: weiger seks met vleesetende mannen

We hebben weer bijzonder nieuws want dierenrechtenclub PETA roept vrouwen op om seks te weigeren met vleesetende mannen. We kunnen het dus een seksstaking noemen. Met dit plan willen ze mannen dwingen om over te stappen op plantaardig voedsel om zo hun ‘klimaatvoetafdruk’ te verkleinen.

Vrouwen moeten staken

Maar nu hoor ik je denken: Wat heeft liefde bedrijven te maken met klimaatbescherming? Nou helemaal niks. Maar dit plan kan volgens PETA wel een manier zijn om mannen onder druk te zetten. Volgens PETA dragen mannen voor 41 procent meer bij aan klimaatverandering, en dat zou komen doordat mannen meer eten.

Campagneleider Daniel Cox is heel duidelijk: “Mannen zijn veel slechter voor het milieu dan vrouwen omdat ze te veel vlees eten”,

Daniel hoopt dat vrouwen mee helpen om de strijd tegen ‘vaders in de buitenwijken die barbecuetangen hanteren en sissende worsten van 70 eurocent op de grill leggen’. Hij denkt dat een seksstaking de wereld gaat redden. Hij deelt ook een onderzoek waarin naar voren komt dat mannen meer bijdragen aan klimaatverandering dan vrouwen.

Hij vindt het dat juist deze mannen het niet verdienen om zich voort te planten. “En elk niet geboren kind bespaart 58,6 ton CO₂ -equivalenten per jaar.”

Maar dit artikel kreeg veel kritiek in Duitsland. Veel mensen vonden dit een lachwekkend en surrealistisch plan. Cultuurpolitica Dorothee Bär van de CSU, de christendemocratische partij, noemt de oproep ’cynisch’. “Kinderen in verband brengen met schadelijke CO₂ is weerzinwekkend. Zeker omdat zij de klimaatredders van de toekomst zijn!” Andere vonden het vooral genant. “PETA stopt zelfs niet langer bij de deur van de slaapkamer in hun strijd om aandacht.”

Scroll naar boven