Vechtende jongeren belanden op spoor, en dan komt de Thalys…

Vechtende jongeren belanden op spoor, en dan komt de Thalys...

Tragisch nieuws vanuit onze zuiderburen. Tijdens een grote matpartij tussen twee groepen jongeren zijn twee van hen op het spoor belandt. Op dat moment kwam er een hogesnelheidstrein aangedenderd. Met alle gevolgen vandien.

Vechten

Het incident vond plaats op het treinstation van Zaventem, even ten noorden van de Belgische hoofdstad Brussel. Twee grote groepen jongeren kregen het met elkaar aan de stok.

Dat liep dusdanig uit de hand, dan twee jongens uit de groep op het spoor belandden. Juist op dat moment kwam er een Thalys op volle snelheid aangereden.

De Thalys stopt niet op Zaventem, en reed dus met een gigantische snelheid. Het resulteerde in een huiveringwekkende situatie.

Een van de jongeren heeft het niet overleefd. De ander is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens Belgische media ziet het er zeer slecht uit.

Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie in Belgie is momenteel drukdoende met onderzoek. Zij kunnen nog weinig informatie bekend maken.

Wel is inmiddels duidelijk dat het om twee jongens gaat van respectievelijk 16 en 18 jaar oud. Ze zaten allebei op een middelbare school in de nabijheid.

Ooggetuigen, die vanzelfsprekend totaal in shock zijn, hebben verklaard dat het om een ongeluk ging. De jongen zijn dus niet geduwd, zo melden ze aan omroep VRT.

Het treinverkeer ligt momenteel stil rond Zaventem.

Scroll naar boven