Als je nooit met je broer of zus vocht toen je opgroeide, was je dan wel familie? Vechten met je broer of zus is slechts één van de vele ongeschreven regels van het leven …

De meeste argumenten zouden worden veroorzaakt door zaken als dingen lenen zonder te vragen, voordat ze dingen kapotmaken en / of verliezen, jou slecht laten lijken voor je ouders en gewoon in het algemeen irritant zijn.

In de meeste gevallen stopt dit meestal wanneer je ouder bent, maar sommige broers en zussen stoppen nooit met ruziemaken … voor altijd. Ze zijn vaak degene van wie je het meest houdt om van te haten, en het is vaak gerechtvaardigd.

BEKIJK OOK  Geen sportschool nodig - 86-jarige vrouw verliest 50kg door elke dag in woonkamer te wandelen

Het goede aan dit alles is dat er nu een studie bestaat waarin wordt beweerd dat degenen die jarenlang rivaliteit van broers en zussen hebben doorgemaakt, op den duur betere mensen worden.

De studie, die werd afgerond door de Universiteit van Cambridge, zegt dat ruzie met je broer of zus in je vroege jaren goed is voor je mentale en emotionele ontwikkeling. Je traint jezelf in feite in het omgaan met je emoties.

Onderzoek voor de studie, getiteld ‘Toddler’s Up’, heeft maar liefst vijf jaar geduurd om 140 kinderen tussen de 2 en 6 jaar te observeren. De resultaten waren verrassend.

Volgens de studie zou aanhoudende rivaliteit van broers en zussen later in het leven kunnen leiden tot problemen met het opbouwen van relaties en gedragsproblemen. Hoewel mildere vormen buitengewoon heilzaam zijn en zorgen voor een gezonde ontwikkeling doorheen de kindertijd.

BEKIJK OOK  Strengere coronamaatregelen laten op zich wachten: 'Meer tijd nodig'

We suggereren niet om een oude koe uit de sloot te halen, maar dit onderzoek helpt wel bij het schuldgevoel als je terugdenkt aan al die gekke kindergevechten.

Om wat meer in de studie in te lezen, lees het hier, voordat je je broer / zuster bedankt voor het helpen ontwikkelen van zo’n geweldig persoon.


Like it? Share with your friends!