Vattenfall gaat opnieuw prijzen verhogen. Dit keer met ZOVEEL procent!

Per 1 oktober gaat energiebedrijf Vattenfall haar prijzen verhogen voor stroom en gas. Ze zijn van plan om dit te doen met meer dan 50 procent. Dit laat het bedrijf weten in een brief aan de klanten. Als reden geven ze: “de inkoopprijzen in de energiemarkt verder zijn gestegen tot een uitzonderlijk hoog niveau”.

Nog duurder

In juli verhoogde het bedrijf al een keer de tarieven met gemiddeld 12 procent. Toen zei het bedrijf dat ze door middel van slim inkopen een prijsstijging hebben kunnen beperken.

Normaliter passen energieleveranciers hun tarieven twee keer per jaar aan. Dit doen ze op 1 januari en 1 juli. Maar mede door de Russische inval zijn de energieprijzen flink gestegen.

Vattenfall rekent voor de gemiddelde gebruiker een verbruik van 1.200 kubieke meter gas en 2.250 kilowattuur aan stroom. Met dit verbruik kom je ongeveer uit op 250 euro per maand. Maar komende maanden wordt dit hoger.

Vooralsnog denkt het bedrijf dit jaar de prijzen niet meer aan te passen. Ze hopen dat het nu stabiel blijft en dat ze pas op 1 januari de prijzen moeten aanpassen.

Veel gezinnen komen met de huidige prijzen in de problemen. Het wordt daarom voor veel huishoudens erg moeilijk om rond te komen. Helaas weet niemand hoe lang dit nog door blijft gaan. Want als dit nog erger wordt staan straks veel gezinnen op straat..

Scroll naar boven