Vandaag warmste dag van de week: temperatuur schiet omhoog!

Vandaag warmste dag van de week: temperatuur schiet omhoog!

Volgens de specialisten van Weer.nl staat Nederland vandaag een schitterende herfstdag te wachten. Het kwik kan omhoog schieten in de richting van maar liefst 20 graden, terwijl in het oosten van ons land, de temperatuur zelfs nog verder kan oplopen.

Het begin van deze ochtend begint in de meeste plaatsen al ‘warm’. Met temperaturen die schommelen rond de 15 graden kunnen we spreken van zacht herfstweer.

Zo wordt het de warmste dag van de week, met in de kustprovincies 18 a 19 graden, maar in de oostelijke helft van het land kan het kwik de 20 tot 22 graden halen.

Wolkenvelden

Dat het warm wordt, betekent helaas niet dat de zon overal doorkomt. Vandaag wordt gedomineerd door wolkenvelden, gepaard met een felle zuidwestenwind. Aan de kust kan windkracht 7 worden gehaald, terwijl landinwaarts windkracht 5 tot 6 wordt verwachten.

Tot de avond blijft het landelijk droog. Aan het begin van de avond krijgt het noordwesten als eerst te maken met regen. Naarmate de avond vordert, krijgt ook de rest van Nederland te maken met regenbuien. Gezegd moet worden dat het bij een paar milimeter regen blijft.

Morgen blauwe lucht

Aankomende nacht klaar het weer helemaal op. Het grootste deel van Nederland zal naar een strak blauwe lucht kijken, waarbij de temperatuur uitkomt tussen de 17 en 18 graden.

Scroll naar boven