Vanavond laatste keer noorderlicht: Hier moet je zijn voor de mooiste foto’s

Vanavond laatste keer noorderlicht: Hier moet je zijn voor de mooiste foto's

Nadat eerder het noorderlicht zondag- en maandagnacht te zien was, is de kans zeer groot dat het ook in de komende nacht weer te zien is. Dat is natuurlijk zeer goed nieuws voor mensen die dit natuurverschijnsel graag willen zien.

Het KNMI laat weten dat het ‘de komende avonden’ mogelijk is het noorderlicht waar te nemen. Daarvoor moet het weer wel meezitten, waarmee ‘helder winterweer’ wordt bedoeld (geen bewolking). Tijdstip? Tussen 22.30 uur en middernacht. Het KNMI meldt dat de zogenoemde zonneactiviteit tot 1 maart hoog is. Het zou dus kunnen zijn dat vanavond je laatste kans is om het waar te nemen.

Gebieden

Maar waar moet je nu wezen? Meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza stelt dat het noorderlicht niet in de randstad te zien zal zijn.

Waar je moet wezen is Noord-Nederland. Denk aan de Wadden-eilanden en de provincies Friesland en Groningen. Daar was ook afgelopen nacht de meeste activiteit. Bekijk onderstaande beelden om te zien wat je vanavond weer kunt verwachten en pak je verrekijker erbij!

https://twitter.com/mvdkooi/status/1630312386061115394

 

Scroll naar boven