Vanaf vandaag gaan deze nieuwe corona regels gelden

Vandaag is het zover – het dragen van een mondkapje wordt op veel plekken weer verplicht. Ook gaat de beruchte coronapas gelden als toegangsbewijs. Volgens het kabinet ‘vragen ze niks onmogelijks’.

De regels

Afstand houden en drukke plekken vermijden geldt al sinds woensdag. Dat geldt overigens ook voor thuis werken. Vanaf vandaag komen daar nog twee extra maatregelen bij. Zo is het vanaf vandaag zo dat je op meer plekken een mondkapje moet dragen.

Dat geldt voor alle publieke binnenruimtes. Denk hierbij aan stations, winkels en gemeentehuizen. Studenten in mbo en hoger onderwijs moeten een mondkapje dragen in de gangen. Is een coronapas verplicht? Dan hoef je geen mondkapje op. Houdt je je niet aan de regels, kost dat 95 euro.

Ook wordt de coronapas op meer plekken verplicht. Nieuwe plekken waar je je pas moet laten zien is het museum, de sportschool en het zwembad. Binnensporten kan alleen na QR-check, net als dans- of muziekles. Als het goed is zijn deze maatregelen genoeg om een nieuwe corona golf te temmen. Rutte zei eerder al dat we rekening moeten houden met aanvullende maatregelen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven