Vanaf vandaag dagelijks: het ‘energieweerbericht’

Vanaf vandaag dagelijks: het 'energieweerbericht'

In de ziekelijke drang naar het verminderen van energieverbruik lanceert een collectief dat bestaat uit de NVDE, elektriciteitsnetbeheerder Tennet, gasnetbeheerder Gasunie en het KNMI iets nieuws. Vanaf vandaag is er een heus ‘energieweerbericht’, dat gepresenteerd wordt door niemand minder dan Helga van Leur.

In het weerbericht krijgen kijkers informatie en tips om hun energieverbruik drastisch te verlagen. Als mensen zich goed aan de adviezen houden, kan dat volgens de initiatiefnemer enorm veel gasverbruik schelen. Maar hoe moeten we dat dan precies zien?

Voorbeelden

Stel dat het morgen bewolkt wordt en er een zachte wind staat. Dan kan Helga mensen afraden om hun auto op te laden, of om de was te doen. Als het daarentegen erg zonnig is, mag je van Helga een wasmachine draaien en de auto opladen.

“Als je zo op een slim moment elektriciteit gebruikt, hoef je namelijk minder gascentrales in te zetten om voldoende elektriciteit te produceren. Dit kan heel erg schelen”, zegt Olof van der Gaag van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Het eerste energieweerbericht kwam vanmorgen online. Hieronder kun je het filmpje terugkijken:

Scroll naar boven