Valerio (30) is al twaalf jaar werkloos: ”Ik wil een rijke weduwe”

Valerio (30) is al twaalf jaar werkloos: ''Ik wil een rijke weduwe''

Het gaat niet goed met de dertigjarige Valerio uit Den Haag. Hij ging een paar dagen geleden viral op het internet, doordat hij als dakloze naar een asielhotel ging en vroeg of hij daar mocht slapen. Maar dat kan alleen als je vluchteling bent.

Dakloos

Omroep PowNed heeft contact met hem opgenomen. Valerio is naar eigen zeggen al twaalf jaar op zoek naar een woning. Hij staat al twaalf jaar overal ingeschreven.

”Ik word er helemaal kk gek van. Weet je wat het is, ik ben dertig jaar. En dan moet je de hele tijd als een kneus gaan lopen vragen aan mensen: mag ik blij jou slapen?”

Valerio (30) is al twaalf jaar werkloos: ''Ik wil een rijke weduwe''

Niet tussen zwervers

Slapen bij het Leger des Heils doet Valerio sinds een paar jaar niet meer. ”Ik zie er misschien niet zo uit, maar ik probeer altijd om er netjes uit te zien. Ik heb ook smetvrees.”

”Ik ga niet tussen die zwervers liggen. Af en toe hier en daar ergens bij iemand slapen. Af en toe een keer een mokkeltje strikken in een cafe en daar dan slapen.”

Werken kan niet

”Ja, het is niet anders. Ik heb superzware ADHD. Een jaar of vijf, zes geleden heeft de staat tegen mij gezegd dat ik niet meer mag werken.”

Valerio zegt dat hij geen eigenwaarde meer heeft. ”Ik word er k*nkergek van. Dat is niet te doen. Ik sta hier af en toe als een mongool te bedelen. Ik had graag willen werken, maar dat gaat niet. De staat zegt tegen mij: blijf jij maar lekker thuis. Ik krijg g*dverk*nker 400 euro per maand.”

Wilders

Valerio heeft zijn hoop gevestigd op Geert Wilders. ”Ik ben sinds een maand of twee, drie neonazi geworden. ”Ik wil dat alle vluchtelingen hier weggaan.”

”De overheid heeft ervoor gezorgd dat ik nu zo ben. Ik geloof in de ideologie van Adolf Hitler”, zo zegt hij. Valerio is een ‘rasechte zigeuner’, maar voelt zich ook Hagenees.

Rijke vrouw

Hij heeft de hoop op een normaal leven nog niet opgegeven. Valerio is dagelijks te vinden in de Piet Heinstraat. Hij hoopt een stinkend rijke weduwe tegen te komen. ”Ja, als dat mijn enige optie is. Laten we eerlijk zijn, hoe moet ik het anders doen!?

Stelen

Valerio heeft ook psychische problemen, maar is nergens aan verslaafd. ”In de avond rook ik wel een blowtje.” Eenmaal in de week gaat hij naar Amsterdam.

”Op mijn scootertje. Ik ben heel eerlijk, dan jat ik daar even wat kleren en dan zie ik er weer tiptop uit.” Hij roept mensen op om hem te helpen.

”Kun jij me helpen aan een woning? Stuur me dan een e-mail op [email protected]. Daarop kun je overigens ook rijke weduwen aandragen, of kunnen gefortuneerde dames zich aanbieden. ”Ik kan veel doen, maar je moet me wel onderhouden.”

 

Scroll naar boven