Vakantie in Spanje eindigt voor koppel niet best: TUI weigert hen mee te nemen op terugvlucht

TUI weigert autistische vrouw op terugvlucht en laat haar gewoon achter

Een Brits koppel is door luchtvaartmaatschappij Tui geweigerd om aan boord te stappen van een vliegtuig. Lois en haar vriend Dexter snappen er helemaal niets van en zijn laaiend.

Roken op de WC

Lois en Dexter namen op 9 juli deze maand het vliegtuig van London Gatwick naar het Spaanse Lazarote. Tijdens de vlucht werden twee passagiers betrapt op roken in de wc.

Het koppel landde vervolgens in Lanzarote en hadden een heerlijke vakantie. Maar op de dag voordat ze terug zouden vliegen naar Engeland, kregen ze een telefoontje van TUI.

De medewerker vertelde dat Lois en Dexter niet mee mochten vliegen, omdat ze op de heenweg gerookt hadden. Ze zouden voor altijd verbannen worden.

Roken helemaal niet

Dit kwam nogal hard aan, want Lois en Dexter roken helemaal niet. Ook waren niet zij degene die gepakt werden. Het ging om twee hele andere personen.

Het koppel vertelde dan ook dat er sprake moet zijn van persoonsverwisseling. Maar TUI wil nergens van weten en heeft hun vlucht handmatig geannuleerd.

De twee moesten een vlucht boeken met een andere maatschappij als ze naar huis wilden vliegen. En zo niet, dan moesten ze maar kijken hoe ze thuis zouden komen.

‘Krankzinnig’

Lois, een verpleegkundige uit Norwich, is totaal in shock. ”We hebben 500 euro moeten betalen voor een nieuwe vlucht. Gelukkig had EasyJet nog stoelen.”

”Onze hele vakantie is verziekt en we waren ontzettend in paniek. Het is niet te bevatten dat een fout als deze gemaakt kan worden en dat TUI niets wilde doen.”

”Ze waren niet bereid om verder onderzoek te doen en wilden ons ook niet helpen. Sterker nog, de medewerker zei dat we tegen ze hadden gelogen.”

Klacht

Nu Lois en Dexter thuis zijn, hebben ze besloten een formele klacht in te dienen. Maar TUI blijft volhouden dat zij het waren die in het vliegtuig hebben gerookt. Ook zouden ze zich ‘slecht gedragen’ hebben.

Lois is ten einde raad: ”Je zou zeggen dat ze de camerabeelden simpel kunnen terugkijken. Maar dat doen ze niet. Ik heb bijna de gehele vlucht liggen slapen met oordopjes in. Ik heb niet eens meegekregen dat er twee mensen waren betrapt op roken. Het is te krankzinnig voor woorden.”

TUI reageert

Het mooie aan dit verhaal, dat is gedeeld door LadBible, is dat Lois en Dexter hun verhaal op sociale media hebben gepost. Daar kunnen bedrijven slecht tegen.

Binnen twee uur hing er een medewerker aan de lijn, die sprak van een ‘foutje’. Het koppel heeft inmiddels excuses gekregen en krijgt ter compensatie het geld terug dat ze hebben betaald voor de EasyJet-vlucht. Maar daar neemt Lois geen genoegen mee. Ze wil meer.

”Ze hebben ons vernederd, ons beschuldigd van iets dat we helemaal niet gedaan hebben. Wij willen een hoge schadevergoeding voor wat wij hebben moeten doorstaan.”

Scroll naar boven