Vakantie in Mykonos eindigt in drama voor Amber (25)

Vakantie in Mykonos eindigt in drama voor Amber (25): ''Wat een kutland''

We geven allemaal wel eens te veel geld uit op vakantie. Daar is ook helemaal niets mis mee, als je dat kan betalen. Maar Amber Pace uit de Verenigde Staten werd woest toen het restaurant waarin ze gegeten had, met de rekening kwam.

Mykonos

Amber en haar vriendin Aubrey waren op Mykonos (Griekenland) voor een vakantie van twee weken. ’s Middags besloten ze wat te gaan eten. Dat kwam de twee duur te staan.

Een gladde Griekse ‘propper’ lokte de dames naar zijn restaurant, genaamd DK Oysters. De vriendinnen bekeken het menu en besloten twee cocktails en twee starters te nemen.

Aan de Britse krant The Sun (overgenomen door LadBible) vertelt Amber: ”Ik zag een prijs van 20 euro voor gefrituurde inktvis (calamari). Mijn vriendin nam koningskrab dat voor 32 euro op het menu stond. We hebben de prijs drie keer met de ober nagekeken.”

Uiteindelijk bleek hun Mykonos-maaltje verre van de ‘vangst van de dag’. Sterker nog, zodra de rekening kwam waren de twee vriendinnen verbouwereerd.

”De calamari proefde naar rubber. De kwaliteit was echt erbarmelijk. De krab was ook veel te zout. En toen kregen we te zien wat we moesten betalen.”

Vakantie in Mykonos eindigt in drama voor Amber (25): ''Wat een kutland''

520 euro alsjeblieft

”De ober kwam aanlopen en gaf ons de rekening. Daar stond een bedrag van 98 euro voor de calamari op en 185 euro voor de krab. We werden helemaal gek.”

Ook de cocktails waren ‘iets prijziger’. Amber en Aubrey moesten in totaal een bedrag betalen van maar liefst 520 euro. Dat was wel inclusief tien procent fooi, die het restaurant er gemakshalve gewoon had bijgerekend op de bon.

Uiteindelijk werd duidelijk dat de twee onwetende toeristen niet goed hadden gekeken. De prijzen op het menu waren per pond. De ober beweerde dat ze vier pond zeevoedsel hadden besteld.

Uitgelachen

Amber heeft de rekening uiteindelijk betaald. ”Ik ben de volgende dag teruggegaan om een klacht in te dienen. De manager lachte me gewoon uit.”

”Hij zei dat wij zelf beter hadden moeten kijken en vroeg of we soms blind waren. We werden in onze gezichten uitgelachen en heeft geen geld teruggegeven. Door deze ervaring ga ik nooit meer naar Griekenland. Zo mooi was het allemaal ook niet. Stik lekker in je gyros.”

Vakantie in Mykonos eindigt in drama voor Amber (25): ''Wat een kutland''

Het is niet de eerste keer dat DK Oysters klanten in shock achterlaat met peperdure rekeningen. Op Tripadvisor staan een heleboel negatieve reviews.

Een andere toerist laat weten dat hij maar liefst 1.616 euro moest betalen voor een simpele maaltijd. Intussen heeft eigenaar Dimitrios Kalamaras lucht gekregen van de ophef. Hij is boos dat mensen slechte reviews achterlaten en noemt ze allemaal onterecht.

”Ik snap dat sommige mensen onze prijzen niet kunnen betalen met hun kleine budget. Maar daar moeten ze ons niet de schuld van geven. Ik respecteer het ook, maar dan kunnen ze beter ergens anders gaan eten. Wij zijn geen arme mensen-restaurant.”

Scroll naar boven