Vader wil zoon van verdrinkingsdood redden, verdrinkt zelf

Vader wil zoon van verdrinkingsdood redden, verdrinkt zelf

Een 52-jarige Brit sprong vrijdagmiddag in het Gardameer om zijn zoon te helpen die in de problemen was geraakt. De 14-jarige jongen raakte veilig op het droge, maar de vader verdween onder water en kwam niet meer boven. Reddingsdiensten vrezen dat de man is overleden aan een thermische schok.

De Brit had samen met zijn gezin een boot gehuurd en was aan varen in de buurt van Limone, een stadje aan de westoever van het Gardameer in Italië. De man merkte op hoe zijn zoon, die aan het zwemmen was, in moeilijkheden was geraakt en twijfelde geen seconde. Hij sprong in het water en wist de tiener terug naar de boot te duwen, waar de jongen aan boord werd getrokken door zijn moeder en zijn 5-jarige zusje.

Toen de moeder van het gezin zich echter omdraaide, was haar man nergens meer te bespeuren. Een zoekactie leverde tot nu toe niets op.

De reddingsdiensten vrezen dat de man overleden is na een thermische schok. „Het was vrijdagmiddag erg warm, maar het water was tien graden kouder”, meldt de kustwacht.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven