Vader weigert omgebouwde man toegang tot het vrouwentoilet omdat zijn dochtertje binnen is

Vader weigert transman toegang tot vrouwentoilet terwijl zijn dochter binnen is

In een wereld waarin genderneutraliteit steeds meer verweven is binnen onze samenleving, kun je zomaar belanden in een ongemakkelijke situatie.

Toilet

Een perfect voorbeeld hiervan is een toiletkwestie. Want je kunt wel vrouw zijn, maar als je nog steeds over een klokkenspel beschikt, zien sommige mensen dat alszijnde mannelijkheid. Maar waar ga je dan plassen? Is dat aan de mannenkant of de vrouwenkant?

Er zijn tegenwoordig mannen die zich vrouw voelen, vice versa en er zijn mensen die zich ‘niets’ voelen. Die eisen dan een X in hun paspoort. Daarmee willen zij aantonen dat zij zich niet als man of vrouw identificeren, maar simpelweg als ‘persoon’.

Wanneer ze worden aangesproken als man of vrouw, vinden zij dat heel erg. Maar goed, wie zij wij om hierover te oordelen.

Trans

Wanneer je jezelf laat ombouwen van een man naar een vrouw, wil je natuurlijk ook voortaan naar de vrouwen-wc. Je voelt jezelf inmmidels vrouw.

Maar dat is voor sommige mensen een absolute no-go. In onderstaande video is te zien hoe een vader het aan de stok krijgt met een transman.

De ‘vrouw’ moet hoognodig naar het toilet, maar het dochtertje van de man is binnen. De vader lijkt het geen goed idee dat er een ‘man’ naar binnen gaat. Wat we zien is dat de trans wordt tegengehouden. Hij of zij wordt gedwongen de plas maar eventjes op te houden.

Efteling

Wil je nog een verhaal lezen over een toiletkwestie? Efteling super-fan Nijs doet zich ook voor als een vrouw, en klaagde dat er in de Efteling geen genderneutrale toiletten zijn.

Volgens Nijs bestaan er mensen binnen ‘zijn gemeenschap’ die daar zo van in de war raken, dat ze de gehele dag niet naar het toilet kunnen en alles moeten ophouden.

Scroll naar boven