Vader weigert met zijn dochter naar het altaar te lopen om verdrietige reden

Vader weigert met zijn dochter naar het altaar te lopen om verdrietige reden

Traditiegetrouw wordt een bruid naar het altaar gebracht door haar vader, mits dat mogelijk is. Soms gebeurt dat niet omdat de vader bijvoorbeeld overleden is of geen onderdeel uitmaakt van je leven. Op Reddit staat echter een wel heel triest verhaal, dat is opgepikt door het Britse tabloid The Mirror.

Christelijk

Een vader heeft zijn dochter gevraagd om haar huwelijk uit te stellen om hem meer tijd te geven te kunnen wennen aan het feit dat ze met een vrouw trouwt. Zowel de man als zijn vrouw hangen het christelijke geloof aan en om die reden is lesbisch zijn volgens de vader niet toegestaan.

De broer van de vader heeft op Reddit om advies gevraagd. Hij schrijft: ”Mijn broer heeft een moeizame relatie met zijn dochter. Toen ze 17 was vertelde ze dat ze op vrouwen valt. Daarop hebben haar ouders haar uit huis gezet. Ik heb al die tijd getracht een ‘safe space’ voor haar te zijn. Ze is een geweldige meid die een schitterende toekomst tegemoet gaat en haar partner voelt als mijn andere nichtje.”

Therapie

In de afgelopen twee jaar hebben de ouders geprobeerd om het contact met hun dochter te herstellen met familietherapie en dat heeft iets geholpen. Maar hun dochter gaat binnen 6 maanden trouwen en dat vindt de vader te snel om met haar naar het altaar te lopen.

Haar oom schrijft: ”Ze wil dolgraag dat haar ouders bij de bruiloft zijn, maar die weigeren dat. Ze hebben gevraagd of de trouwerij een jaar verschoven kan worden, zodat ze kunnen proberen om te wennen aan het feit dat hun dochter met een vrouw trouwt.”

”Ik denk erover na om mijn broer te bellen en hem te vertellen dat ik zijn dochter anders wel naar het altaar zal brengen. Ze verdient dit niet. Bovendien is mijn eigen zoon homoseksueel, iets waar ik totaal geen problemen mee heb. Ik vind dat je iedereen in zijn waarde moet laten.”

Reacties

Onder het bericht verschijnen veel reacties. Vrijwel iedereen is het erover eens: het meisje moet haar bruilof niet gaan uitstellen en wordt aangeraden om haar geluk achterna te gaan.

Scroll naar boven