Als ouder heb je de taak om ervoor te zorgen dat je kind alles krijgt wat zijn hartje begeert, maar uiteraard wel met mate. Vooral in het begin van de ouderschap is het belangrijk om je kind eten en liefde te geven, zodat hij/zij zich veilig voelt bij jou. Je leert ze wat goed en fout is en hoe ze zich tegenover anderen moeten gedragen.

Deze Nederlandse vader, die zijn verhaal op Reddit vertelde, wordt nu door duizenden toegejuicht om zijn reactie toen hij zijn dochter vond die naakt naast een vreemde lag.

Dit is wat de vader schreef:

Papa hier. Op een ochtend kwam ik de trap af en zag deze exacte scène: mijn 17-jarige dochter met een jonge man. In slaap na een nacht van ‘harde arbeid’. Ik maakte heel rustig ontbijt, ging terug naar boven en vertelde mijn vrouw, zoon en andere (jongste) dochter om heel stil te zijn omdat er nog mensen sliepen.

Onze eettafel staat aan de andere kant van de kamer, ongeveer 6 meter van de bank. We gingen allemaal zitten en ik riep “JONGE MAN”. Nog nooit heb ik iemand zo zien opstaan ​​en zo snel van horizontaal naar verticaal zien gaan. “Het ontbijt is klaar!” Zei ik met een toon alsof ik graag zijn ziel via zijn linkeroor uit zijn lichaam zou zuigen. Ik trok de stoel naast me vandaan. “Zit!” Mijn familie was stil en staarde naar hun bord.

Het moet de moeilijkste 6 meter zijn geweest voor de naakte jongen zijn leven. Ik probeerde zijn ochtendsituatie te verbergen, maar dat ging moeilijk. Mijn jongste dochter keek vol bewondering naar zijn ochtendsituatie. Net als mijn vrouw. Nadat hij zijn kleren aangetrokken had, die naast de eettafel lagen, ging hij zitten. Mijn zoon klopte hem op de schouder keek hem in de ogen, zuchtte en schudde zijn hoofd. Inmiddels was hij echt heel erg nerveus. Je kon het bijna ruiken. In mijn beste Russische accent: “Mijn vriend, ik ga je een vraag stellen. Het antwoord dat je geeft, is van levensbelang … voor jou … “op dit moment begon hij heel erg te zweten. “Hou je van katten?” vroeg ik.

Hij was erg sympathiek. Duidelijk ongeschoold maar niet dom. Er was iets vreemds aan hem. Mijn dochter verzekerde me dat hij een erg aardige en attente kerel was. Ze kende hem toen al ongeveer een maand. Hij kwam elke dag na die ochtend langs.

Elke ochtend kwam hij haar ophalen voor school op zijn fiets, hij bracht haar naar huis en zorgde ervoor dat ze haar huiswerk deed. Hij verzorgde haar toen ze ziek was en wij op het werk waren. Ook had hij alle geduld toen ze één van haar vreselijke gemoedstoestanden had.

Hij zei dat hij geen familie had, geen opleiding had en geen vaste baan had, maar zij is dol op hem en hij op haar. Wie ben ik om te zeggen dat ze elkaar niet mogen zien?! Of dat hij geen goede jongen voor haar is?!

Nadat dit ongeveer 8 maanden duurde kwam mijn zoon naar mij toe. Hij had over hem rondgevraagd. Het bleek dat de man dakloos was. Zijn vader had zelfmoord gepleegd en zijn moeder was een ‘crack-hoer’ die 3 weken later hem in de steek heeft gelaten.

Toen was hij 15 en had hij al 3 jaar op straar overleefd. Slapen in parken, bij het Leger des Heils, bij ‘vrienden’ of goedkope reishotels. Ze leerde elkaar kennen op de manege, waar hij zijn voor werk poep moest scheppen. Hij ziet er verder goed uit en ze zijn nog jong…

Wat moest ik doen? Het was een jongeman van 18/19 jaar oud, die beleefd was, die glimlachend naar binnen kwam, die glimlachend weg ging, die zorgzaam is, die helpt, te allen tijde. Hij maakt mijn kind gelukkig. Een jongen die nog nooit de kans heeft gehad om een ​​kind te zijn. En opgegroeid is door een suïcidale vader en een ‘crack-hoer’ als moeder.

Soms als hij niet komt, omdat hij een baan heeft, missen we hem. Mijn zoon kan het goed met hem vinden. Mijn jongste dochter vertrouwt hem onvoorwaardelijk en mijn vrouw ziet hem als een zoon. En ik? Ik maak me soms zorgen om hem. Ik wil dat hij gelukkig is.

Ik vertelde mijn vrouw en mijn jongste dochter wat ik van hem te horen kreeg. Ze huilden. Ik had moeite om het te vertellen. Ik was teleurgesteld in mijn oudste dochter. Zij wist het. Ze had het ons moeten vertellen. Ze houdt van hem en laat hem elke nacht vertrekken om te gaan naar…

De volgende dag gaf ik hem een ​​sleutel van ons huis. Ik vertelde hem dat ik hem elke avond thuis verwachtte. Thuis. In de komende weken hebben we onze logeerkamer klaargemaakt en zijn we gaan winkelen voor meubels. Hij was heel goed in dingen maken. Hij wilde zijn eigen baas worden, want hij vond het leuk om dingen te bouwen. We hebben ervoor gezorgd dat hij een opleiding ging volgen zodat hij kon gaan doen wat hij leuk vond.

Dit speelde in het jaar 2000. Nu, jaren later, hebben mijn dochter en jongeman een succesvol bedrijf en zijn wij grootouders van 3 prachtige kinderen.

Wat een verhaal. Dit heeft me doen beseffen dat je mensen nooit moet beoordelen op hun eerste indruk. Wie had ooit gedacht dat de jongen die ze voor het eerst naakt op de bank aan troffen, nu de vader is van hun kleinkinderen. Deel dit verhaal met je vrienden en familie!

Bron: Reddit

Wat vind jij? Reageer hieronder