Een vader van een Brits gezin heeft een wel heel extreme manier gevonden om kosten uit te sparen voor energie. hij laat zijn gezin met hoofdlampjes door de woning lopen. De verwarming mag daarnaast maar eenmaal per week worden aangezet.

Energieloos leven

Chavdar Todorov neemt deze extreme maatregelen omdat hij inmiddels 320 pond per maand aan energiekosten kwijt is. Dat vindt hij te veel. Maar in plaats van wat minder lang televisie kijken, de thermostaat een paar graden lager zetten of het licht alleen aan te doen in kamers waar daadwerkelijk iemand is, wil Chavdar ”volledig energieloos” leven. Tenminste, dat wil hij niet maar dat wil zijn bankrekening.

Ook de verwarming mag nog maar een keer in de week aan. Op alle andere dagen moet het gezin zichzelf warm houden met dekens en hun winterjassen.

Gezin niet enthousiast

Hoewel Chavdar erg enthousiast is over de lage kostprijs van de hoofdlampjes, die hij kocht voor 8.48 pond per stuk, is zijn gezin dat wat minder. Moeder Moda en hun twee kinderen Teo (14) en Nicole (20) proberen ‘positief te denken’, al geven ze toe dat dit een lastige opgave is.

Vader laat gezin met hoofdlampjes rondlopen om energie te besparen

Todorov hoopt dat zijn inspanningen helpen: “Ik kijk uit naar de volgende rekening.”