Vader verplicht gezin hoofdlampjes te dragen en zet de verwarming nog maar 1 keer aan per week

Energierekening komende winter gigantisch: ''Niet meer te betalen''

Een vader van een Brits gezin heeft een wel heel abnormale manier gevonden om kosten uit te sparen voor energie.

Hij laat zijn gezin met hoofdlampjes door de woning lopen. De verwarming mag daarnaast maar eenmaal per week worden aangezet.

Energieloos leven

Chavdar Todorov neemt deze maatregelen omdat hij inmiddels 320 pond per maand aan energiekosten kwijt is. Dat vindt hij te veel.

Niet alleen in Nederland rijzen de energieprijzen de pan uit. Ook in andere Europese landen worden de tarief flink opgekrikt.

Er zijn voldoende manieren om geld te besparen. Je kunt bijvoorbeeld wat minder lang voor de televisie hangen. Ook kun je de thermostaat wat lager zetten, of het licht alleen aan doen in kamers waar je op dat moment ook echt aanwezig bent. Maar Chavdar gaat verder.

De vader ”volledig energieloos” leven. Tenminste, dat wil hij niet maar dat wil zijn bankrekening. Ook mag de verwarming in de woning nog maar 1 keer per week aan.

Wanneer gezinsleden het koud hebben, moeten ze maar dekens om zichzelf heenwikkelen of met hun winterjassen aan op de bank zitten.

Gezin niet enthousiast

Hoewel Chavdar erg enthousiast is over de lage kostprijs van de hoofdlampjes, die hij kocht voor 8.48 pond per stuk, is zijn gezin dat wat minder.

Moeder Moda en hun twee kinderen Teo (14) en Nicole (20) proberen ‘positief te denken’, al geven ze toe dat dit een lastige opgave is.

Vader laat gezin met hoofdlampjes rondlopen om energie te besparen

Todorov hoopt dat zijn inspanningen helpen: “Ik kijk uit naar de volgende rekening.”

Scroll naar boven