Vader van aangereden jongen traceert doorrijder zelf en confronteert de man

Vader van aangereden jongen zoekt doorrijder, traceert hem en confronteert de man

Als we ergens een hekel aan hebben, is het wel aan mensen die na een aanrijding van de plek des onheils wegvluchten alsof er niets aan de hand is. Dat geldt ook voor Tony Iliohan. Zijn zoon Mats (16) fietste op maandag over de parallelweg van de N9 tussen ’t Zand en Julianadorp, toen hij van achteren aangereden werd door een busje. De vader ging zelf op zoek naar de dader en met succes.

Tegen De Telegraaf vertelt Tony dat hij afgelopen maandagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur een verontrustend belletje van zijn zoon krijgt met de woorden: ”Schrik niet, ik sta in de ambulance.” Nadat Mats heeft uitgelegd wat er gebeurd is, gelukkig enkel wat schaafwonden en een beschadigde jas aan het ongeluk heeft overgehouden, gaat Tony naar de locatie.

Bestuurder doorgereden

Zijn zoon is aangereden door een bestelauto met een aanhangwagen en de bestuurder van het voertuig is doorgereden. De volgende dag brengt Tony zijn zoon naar school. Vader en zoon merken dan twee beveiligingscamera’s op, die hangen op de pui van een nabijgelegen woning.

Na schooltijd belt Mats aan, legt uit wat er gebeurd is en de bewoners laten de camerabeelden zien. Die zijn enorm scherp. ”Je ziet een bestelbusje, metallic grijs. Waarschijnlijk een Volkswagen Transporter. De aanhangwagen is een dubbelasser. Een kenteken hebben we niet.’’

Facebook

Daarop plaatst Tony een oproep op Facebook, om zodoende de identiteit van de bestuurder te kunnen achterhalen. Naar eigen zeggen kent die zoektocht drie doelen. ”Ik wil de bestuurder vragen beter uit te kijken en daarnaast wil ik Mats ook leren dat het loont om achter jouw recht aan te gaan. Ten derde willen we de schade vergoed krijgen. Als de bestuurder zichzelf kenbaar maakt, hoef ik geen aangifte te doen. Want dat doe ik anders en dan hoop ik dat de politie iets doet met de beelden.”

Confrontatie

Gisteren wist Tony de identiteit van de man te achterhalen. ”Ik reed een rondje over boerenweggetjes, want op beelden dacht ik een kopmachine te zien. En ineens zag ik de bestelbus die precies aan het signalement voldeed. Toen ik hem met de aanrijding confronteerde, ontkende hij eerst. Later was ‘maandagmiddag wel naar Julianadorp geweest’. De man heeft de schade uiteindelijk netje vergoed.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven