Elke volwassene die een kind heeft kan je vertellen hoe magisch de eerste paar weken zijn. Ouder worden is immers één van de grootste uitdagingen in het leven. Dit was dus ook het geval voor de 25-jarige David Hulley van Stockport (Engeland) die een paar weken geleden voor de tweede keer vader werd.

Op een dag lag hij op de bank met zijn pasgeboren baby in zijn armen. Twee uur later werd hij wakker om te ontdekken dat er iets vreselijk mis was met zijn baby…

Toen David in slaap viel met zijn vier-weken-oude Karson Winter-Hulley in zijn armen, dacht hij dat Karson volkomen veilig was. David vertelde aan The Sun:

“Hij leek te ontspannen en kwam bij mij liggen. Ik troostte hem terwijl ik zijn fles opwarmde, ik bewonderde hem en was aan het genieten van het moment. Vervolgens ging hij slapen en vielen we samen in slaap op de bank. Ik lag niet helemaal gestrekt, maar ik zat rechtop en hij zat op mijn arm.

De realisatie

Twee uur later werd David wakker op de bank met de baby nog steeds in zijn armen. Hij besefte meteen dat er iets mis was toen Karson geen geluid maakte. Ondanks de inspanningen van David, reageerde Karson niet. David raakte meteen in paniek.

“Ik rende naar boven en zei tegen Beverly dat ik dacht dat er iets mis was met hem. Beverly probeerde zijn mond te kussen, maar ze voelde niets. We hebben een ambulance gebeld en probeerde hem te reanimeren.”

Ondanks dat het paar direct de ambulance hadden ingeschakeld was Karson niet te redden. De vier-weken-oude baby was overleden.

Bericht van de dokter

Artsen hadden helaas niet kunnen helpen. Karson had last van instant Sudden Infant Death syndrome (SID) en ze wisten niet wat de oorzaak was. Volgens de Care Guide is het iets dat optreedt wanneer een kind slaapt en het is moeilijk om de signalen te herkennen.

Patholoog Melanie Newbold zei: “Karson was vrij klein voor zijn leeftijd. Hij had geen verwondingen of en was volkomen normaal. Hij had tekenen van verkoudheid, maar hij was gewoon gezond totdat hij stierf. ‘

Met dit bericht proberen wij bewustzijn te creëren voor SID. Wij wisten hier niet vanaf! Wat vreselijk voor de familie en onze gedachten gaan uit naar hen. Rust in vrede, kleine Karson.

Bron: The Sun

Wat vind jij? Reageer hieronder