Vader noemt dochter (15) een ‘fout’, geeft baby met nieuwe vrouw exact dezelfde naam

Vader noemt dochter (15) een 'fout', geeft baby met nieuwe vrouw exact dezelfde naam

Een 15-jarig meisje heeft op het forum Reddit een zeer emotioneel bericht geplaatst. Hierin vertelt ze dat haar vader van plan is zijn tweede dochter, die in juni wordt geboren, exact dezelfde naam te geven. Dit om zijn ‘fout’ goed te maken.

Vader noemt dochter (15) een 'fout', geeft baby met nieuwe vrouw exact dezelfde naam

Geen interesse

Met zijn ‘fout’ bedoelt de vader zijn bloedeigen dochter van 15. Het meisje, Roseanne genaamd, schrijft het volgende: ”Ik heb nooit een sterke band met mijn vader gehad. Hij heeft me meermaals verteld dat ik een ‘fout’ ben en dat hij mij nooit wilde.”

Haar ouders zijn uit elkaar sinds Roseanne 6 jaar was. ”Mijn vader wilde geen contact met me en is er nooit geweest voor me. Vorig jaar kwam daar verandering in. Omdat het niet goed gaat met mijn moeder woon ik nu bij hem, ondanks dat hij nooit interesse toont in me.”

”Het doet me veel pijn. Mijn vader heeft sinds drie jaar een nieuwe vrouw en ik kan het totaal niet met haar vinden. Nu is ze ook nog zwanger. De baby zal geboren worden in juni, rond mijn verjaardag.”

Enthousiast

”Mijn vader heeft me vaak verteld dat ik een ‘fout’ ben en dat ik ”nooit geboren” had moeten worden. Maar nu zijn nieuwe vrouw zwanger is, is hij enorm enthousiast. Hij wil overal bij zijn, van de echo tot het kopen van babyspullen. Ik snap niet wat ik verkeerd heb gedaan.”

”Wat me nog meer pijn doet, is dat hij alles goed wil doen bij zijn tweede kind. Hij gaat zo ver dat hij het meisje dezelfde naam als die van mij wil geven. Mijn naam is Roseanne Maxime en die naam willen mijn vader en zijn vrouw ook aan de baby geven.”

Vervangen

Roseanne voelt zich vervangen. ”Het kind zal mijn exacte voornamen en achternaam dragen en mijn vader heeft gezegd dat hij ‘fouten uit het verleden’ wil goedmaken. Roseanne’s stiefmoeder vindt dat het meisje ‘jaloers’ is omdat mijn vader ‘een betere vrouw’ heeft gevonden dan mijn moeder.

”Mijn vader kiest de kant van zijn vrouw en weigert inmiddels tegen me te praten. Wat heb ik verkeerd gedaan dat hij me zo haat?”

Scroll naar boven