Vader moet de cel in omdat hij zijn gezin beschermt tegen inbrekers

Vader moet de cel in omdat hij zijn gezin beschermt tegen inbrekers

De 34-jarige Adam White uit het Verenigd Koninkrijk is veroordeeld tot een gevangenisstraf van maar liefst 22 maanden. De reden? Hij beschermde zijn gezin tegen twee inbrekers.

De man spotte twee mannen die op zijn terrein stonden en van plan waren om bij zijn woning in te breken. Hij besloot niet af te wachten en het heft in eigen handen te nemen. Binnen lagen zijn vrouw Lindsay en twee kinderen namelijk te slapen.

Hij rende naar buiten, waarop de inbrekers zo erg schrokken dat ze op een gestolen motor stapten en probeerden weg te vluchten. Adam stapte in zijn auto, maar raakte (naar eigen zeggen) de controle over het stuur kwijt en reed de twee aan. De criminelen raakten allebei ernstig gewond.

Veroordeelde criminelen

De inbrekers, Taylor Benford en Ryan Paul, zijn bekenden van de politie. De 25-jarigen hebben een lange geschiedenis betreffende criminaliteit. Zo werden ze al eerder veroordeeld voor zaken als (winkel) diefstal, roekeloos rijden en drugs dealen.

Tot ieders verbazing besloot de rechtbank om Adam een gevangenisstraf op te leggen van 22 maanden. Benford en Paul hoeven slechts 200 uur taakstraf uit te voeren.

Vader moet de cel in omdat hij zijn gezin beschermt tegen inbrekers

Inzamelingsactie

De Britse tv-zender Channel 4 besloot aandacht te besteden aan de zaak. Hierin werd bekendgemaakt dat Adam maar liefst 50.000 pond kwijt was aan advocaatkosten.

Veel mensen snappen niets van het rechtssysteem, dat criminelen zou moeten veroordelen in plaats van mensen die hun gezin proberen te beschermen. Er werd een crowdfunding opgezet, zodat Adam zijn gemaakte advocaatkosten terugkrijgt en dat bleek een groot succes.

Op het moment van schrijven staat de teller op 138,910 pond. Het gezin kan het geld goed gebruiken, omdat de vader in de gevangenis zit.

Scroll naar boven