Vader maakt grap over haaien, twee uur later heeft hij geen hoofd meer

Man maakt grap over haaien, twee uur later heeft hij geen hoofd meer

Toen de 50-jarige Randy Fry samen met zijn vriend Cliff  ging duiken aan de Californische kust, maakte hij een grap over haaien. Als zijn tijd was aangebroken, zou hij het liefst gaan in de oceaan. Wat niemand toen kon weten, was dat dat twee uur later gebeurde.

Duiken

Het was een zondag zoals vele anderen. De zee was kalm het de temperatuur tikte de 32 graden aan. De vrienden Randy en Cliff gingen vissen bij Fort Bragg, in Californië.

Aan Dailystar vertelt Cliff dat Randy en hij na het vissen zouden gaan duiken. Randy had een olijfgroene wetsuit. De twee wisten dat het gebied vol zit met haaien.

Man maakt grap over haaien, twee uur later heeft hij geen hoofd meer

Niet bezorgd

Toch waren ze niet bezorgd. Volgens Cliff had Randy hem die dag meermaals verteld dat als zijn tijd aangebroken zou zijn, hij het liefst in de oceaan zou gaan.

”Hij wilde dat hij aan zijn einde zou komen in het water”, aldus Cliff. Twee uur later gebeurde dat ook daadwerkelijk. Cliff vertelt meer:

”We doken het water in om zeeslakken te vangen. Binnen een paar seconden zat ik ineens een enorme vin tussen Randy en mij verschijnen.”

Hoofd eraf

”Ik hoorde een geluid, alsof er een duikboot omhoogkwam. Het was een haai.” Wat er dan gebeurd staat tot op de dag van vandaag op Cliffs netvliezen.

”De haai leek het formaat te hebben van een bestelbus, hij was ongeveer 18 voet (5.5 meter) lang.” In slechts een beweging scheurt de haai het Randy’s hoofd eraf.

”Het beest wist wat het deed. Het was klaar in vijf seconden.” Terwijl de heldere zee rood kleurt, trekt een visser genaamd Red, de doodsbange Cliff in een boot. Daarna bellen ze de kustwacht.

”Toen ik zag hoe rood het water werd, wist ik: Randy is er geweest.” Volgens Cliff is dit het ergste wat hij ooit heeft gezien in zijn leven. ”Het bestaat gewoon niet. Dit monster kwam zo snel dat je bij jezelf denkt: is dit allemaal wel gebeurd of droom ik?”

”Het was verschrikkelijk. Mijn hart stopte er bijna mee van angst. Hij had ook mij kunnen grijpen besef ik me steeds beter.”

Lichaam

Achteraf is gebleken dat de haai niets heeft opgegeten van Randy’s lichaam. Het hoofdloze lichaam van de vader van twee kinderen werd de volgende dag gevonden.

Drie weken later werd het hoofd van Randy gevonden. Een strandganger kwam tot zijn eigen schrik oog in oog te staan met het hoofd.

Het originele artikel in het Engels lezen? Onderstaand het bericht op Twitter met daarin de link naar DailyStar.

Scroll naar boven