Vader in tranen omdat zijn dochtertje haar stiefvader papa noemt

Vader in tranen omdat zijn dochtertje haar stiefvader papa noemt

Een Britse vader heeft op Reddit een emotioneel bericht gepost. De man schrijft dat hij tot in tranen toe geroerd was toen zijn zoontje de vriend van zijn moeder papa noemde waar hij bijstond.

Als ouders uit elkaar gaan is de kans groot dat zij na verloop van tijd een nieuwe partner krijgen. Dat kan voor een kind heel erg verwarrend zijn. Hoewel het natuurlijk afhangt van de leeftijd(en), maken de meeste ouders goede afspraken over bijvoorbeeld bezoekrecht.

Nieuwe vriend

Een Britse vader heeft echter iets vreselijks meegemaakt. De man ging acht maanden geleden uit elkaar met zijn vrouw, waarna ze afspraken dat hun dochtertje vam drie elke twee weken een weekend bij hem is. In de tussentijd vond zijn ex een nieuwe vriend, die binnen twee maanden bij haar en het meisje is ingetrokken.

De man schrijft: “Dat vond ik al vreemd en wel erg snel. Maar toen ik haar vorige week ging ophalen, zei ze ‘dag papa’ tegen hem. Het brak mijn hart en het ergste was dat hij er ongemakkelijk bij stond te lachen. Mijn ex zei er ook niets van.”

Gesprek

“Maar ik ben haar vader. Ik heb mijn dochtertje er verder niet mee belast, maar ik heb naderhand mijn ex gebeld. Ze zei dat onze dochter zelf mag bepalen wie ze papa noemt. Ik ben het daar niet mee eens. Sterker nog, het maakt me enorm verdrietig. Ik wil een gesprek om dit op te lossen.”

Scroll naar boven