Vader gezin kano-ongeval gevonden, er wordt nog gezocht naar het meisje (5)

Donderdagmiddag is er een kano-ongeluk geweest op het Veluwemeer. Nu is het derde slachtoffer gevonden. Het gaat om een Duitse man die nog vermist was. Dit was de vader van het gezin die bij het ongeval in de problemen raakte. Hij werd rond 22:00 dood aangetroffen.

Vreselijk drama

Eerder werd het lichaam van de moeder gevonden. Een 7-jarig meisje was levend gevonden op een boei en is meteen naar het ziekenhuis gebracht. Op dit moment wordt er nog gezocht naar het vierde gezinslid, dit zou gaan om een 5-jarig meisje.

Donderdag rond 15:00 werden de hulpdiensten gewaarschuwd dat een kind te water was geraakt. Daarna werd het 7-jarige meisje gevonden op de boei. Zij ligt nog in het ziekenhuis.

Om 15:40 werd het lichaam van de moeder gevonden en uit het water gehaald. Ze hebben nog geprobeerd om te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Toen al snel duidelijk werd dat er nog meer mensen in het water lagen werden er helikopters en reddingsboten ingezet. Ook werd er gebruik gemaakt van sonar, daarmee kan er gekeken worden of er een lichaam onder water ligt.

Op dit moment is de politie bezig met een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Het is nog onduidelijk waardoor het gezin in moeilijkheden kwam. “bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen”, maar het zou ook kunnen dat de kano is omgeslagen, aldus een woordvoerder van de kustwacht. Het gezin droeg geen reddingsvesten.

Burgemeester van Dronten Jean Paul Gebben laat het volgende weten, “Wij zijn getroffen door het bericht van de tragedie die zich vanmiddag heeft afgespeeld in Biddinghuizen bij het ongeluk op het Veluwemeer. Wat een mooie vakantiedag voor een Duits gezin op het water moest worden, is geëindigd in een enorm verdriet”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven