Vader en kind overreden op voetpad: Papa op slag overleden

In het Belgische Diegem heeft vanmorgen een zeer heftig incident plaatsgevonden. Een vader (57) en zijn zoon (11) werden aangereden terwijl zij nietsvermoedend over het voetpad liepen. De papa is hierbij om het leven gekomen.

Vader en kind

Dat meldt de Belgische website Het Nieuwsblad. De aanrijding gebeurde vanmorgen vroeg rond 07.20 uur op de hoek van de Schetsstraat van de Haachtsesteenweg in Diegem.

Terwijl de vader en zijn zoon over het voetpad liepen, werden zij ineens aangereden. De vader is over lange afstand met het voertuig meegesleurd en is ter plekke 0verleden.

Zijn zoon is er ook slecht aan toe. Hij is met spoed naar de eerste hulp gebracht en vecht momenteel voor zijn leven. Dat is naar buiten gebracht door de brandweer.

Auto week uit

Burgemeester Jean-Pierre De Groep spraakt van een enorm drama. ”Ze stonden op het voetpad te wachten toen de auto, die op de Haachtsesteenweg reed, uitweek. Maar waarom deze uitweek is nog niet duidelijk.”

Vader en kind overreden op voetpad: Papa op slag overleden

”Zomaar aangereden”

Een buurtbewoner vertelt tegen de krant dat hij aan het eten was en commotie hoorde. ”Toen ik de sirenes hoorde ben ik ook gaan kijken. Ik dacht eerst dat het om iemand op de fiets ging.”

Ook slager Johan Cloetens (55) hoorde het 0ngeval gebeuren. ”Ik was aan het werk. Er waren veel mensen aanwezig en iedereen kwam toegesneld.”

”Ik dacht eerst dat het een fietser was. Ik ben meteen gaan kijken en ben er niet goed van. De vader en het kind zijn voor de wagen gepasseerd en zomaar aangereden.”

Bestuurder

Degene die het voertuig bestuurde is een vrouw van 34 jaar. Het is nog onduidelijk wat er exact gebeurd is en hoe de vader en zoon geraakt konden worden.

Een deskundige doet onderzoek naar de omstandigheden.

Scroll naar boven