Vader die dochtertjes doodde heeft ”ontzettend veel spijt”

Vader die dochtertjes doodde heeft ''ontzettend veel spijt''

De 44-jarige Chris Vanhaverbeke die eergisteren zijn bloedeigen dochtertjes om het leven bracht, heeft daar volgens zijn advocaat ‘’veel spijt’’ van. Zijn advocaat stelt dat het niet goed gaat met zijn cliënt, die hij ”een gebroken man” noemt.

Vader die dochtertjes doodde heeft ''ontzettend veel spijt''

Volgens Het Nieuwsblad zaten Chris en zijn vrouw in een vechtscheiding, waarbij het hard tegen hard ging. Toen hij vernam dat hij zijn kinderen mogelijk zou gaan verliezen, sloegen de stoppen bij hem door. Advocaat Frederiek Wauters zegt dat zijn client goed beseft wat hij heeft gedaan en netjes meewerkt.

De vader verstikte zijn beide dochters van 5 en 8 jaar. Het ene meisje bracht hij om het leven in de woning waar hij tot voor kort samenwoonde met zijn ex-vrouw. Het andere meisje doodde hij in een naastgelegen vakantiewoning.

Motief

Het motief voor de moorden is terug te leiden naar de vechtscheiding. Het verdelen van bezittingen ging niet goed, maar ook de discussie over de voogdij over de kinderen ging er hard aan toe.

Afgelopen maandag zou Vanhaverbeke te horen hebben gekregen dat hij de voogdij niet zou krijgen, waarop hij een plan bedacht zijn dochters te vermoorden. Aankomende dinsdag staat de moordenaar voor de raadkamer, die gaat beslissen over zijn verdere aanhouding.