Vader (73) en zoon (40) wonen samen, maar praten al 2 jaar niet tegen elkaar: ”Hij moet weg”

Michel (68) was een alfaman, maar nu wil hij verder als Michelle

Een 73-jarige vader uit Driebergen woont al veertig jaar samen met zijn zoon (40). De twee hebben echter al twee jaar lang geen woord met elkaar gewisseld. De vader kan zijn kind niet uitstaan en is hem zat. Hij wil dat zijn zoon vertrekt, maar die heeft daar geen zin in.

De 40-jarige J.S uit Driebergen zit sinds het begin van de coronapandemie thuis. Hij werkt in de horeca, maar omdat alle restaurants dicht moeten, kom hij thuis te zitten.

Daardoor zit hij ineens met zijn oude vader alleen thuis; zijn moeder is in de hemel. S. is 40 jaar, maar heeft nog nooit op zichzelf gewoond.

Spanningen

De lockdown zorgt voor enorme spanningen tussen vader en zoon. De vader spreekt zijn kind aan op zijn gedrag, maar die pikt dat niet waardoor het escaleert.

”We praten al twee jaar niet meer tegen elkaar, terwijl we elkaar wel elke dag zien. Als ik tegen hem praat, staat hij meteen dicht voor mijn gezicht tegen me te schreeuwen”, aldus de vader  in de rechtbank in Utrecht.

Vader is bang

De vader is bang voor zijn kind en schakelt zelfs Veilig Thuis in. Die doen onderzoek en concluderen dat er mogelijk sprake is van oudermishandeling.

De man en zijn zoon haten elkaar inmiddels. ”Toen hij weer voor mijn neus tegen me stond te schreeuwen, heb ik een steen gepakt uit de tuin om hem bij me vandaan te houden”, zo vertelt de zeventiger.

Vader (73) en zoon (40) wonen samen, maar praten al 2 jaar niet tegen elkaar: ''Hij moet weg''

Geld gejat

Maar het gaat nog verder. Want de zoon plundert ook de bankrekening van zijn vader en jat contant geld uit de woning. De vader wil dat zijn zoon vertrekt. Zo snel mogelijk.

Maar de zoon vindt het allemaal wel best en weigert inmiddels al anderhalf jaar om te vertrekken. Tegen de rechter zegt hij: ”Ik wil wel iets voor mezelf, maar het lukt me niet om iets te vinden.”

J.S. staat al 18! jaar op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. ”Het lukt gewoon niet. Ik ben degene die alle concessies moet doen. Ik moet alles opgeven.”

Zoon betaalt niks

J.S. is behalve een loser ook iemand die zijn vader financieel helemaal uitknijpt. Hij betaalt namelijk geen euro huur. Zijn vader loopt huurtoeslag, aanvullende AOQ en andere regelingen mis. De man is er inmiddels zo slecht aan toe dat hij zelfs bij de voedselbank loopt.

Mager

J.S. doet naar eigen zeggen helemaal niets verkeerd. ‘Die vrouw van Veilig Thuis zegt: kijk hoe mager je vader is’, maar zo is hij altijd geweest. Dat is mijn schuld niet.”

”Ik ben mentaal en lichamelijk ook op. Als ik er morgen uit moet, kan ik geen kant op. Dan moet ik bij vrienden slapen. Dat vind ik niet leuk.”

De vader interesseert het allemaal niet: ”Ik wil dat hij weggaat. Ik wil niet meer met hem wonen. Hij heeft veel beloofd. Het is afgelopen voor mij”

Op 11 augustus doet de rechter uitspraak.

Scroll naar boven