Vader (37) berooft baby’tje van het leven

Vader (37) berooft baby'tje van het leven

De 37-jarige Peter W. uit het Overijsselse De Krim moet als het aan de officier van justitie ligt 8.5 jaar de gevangenis in wegens het ombrengen van dochtertje.

Volgens de verdachte was het allemaal een ongeluk en is hij van de trap gevallen met zijn dochter in zijn armen. Maar dat gelooft niemand.

Hulpdiensten

Op 12 december 2020 kwam er rond 13.30 uur een melding binnen bij de hulpdiensten. Er werd gemeldt dat een baby last had van ademhalingsproblemen. Een ambulancemedewerker vroeg W. daarop meermaals of hij van de trap was gevallen. Die ontkende dat in alle toonaarden.

Het kindje werd nog naar het ziekenhuis in Groningen gebracht, waar twijfel ontstond over hoe het letsel precies zou zijn ontstaan. Een dag later is het meisje bezweken.

Verzwegen

Pas in het tweede verhoor vertelde W. dat hij met zijn kind van de trap was gevallen. Hij zou dit eerder niet verteld hebben uit angst voor reacties van zijn vrouw en familie. Hij was enorm in paniek en daarom belde hij niet meteen de huisarts of het noodnummer 112.

Paniek?

Volgens de officier van justitie was W. echter helemaal niet in paniek. Een buurman meldde dat terwijl ambulanciers in zijn woning bezig waren, hij rustig met de hogedrukspuit in de weer was in de tuin.

Een deskundige van het NFI heeft vandaag in de rechtbank verklaard dat een val van de trap geen fataal hersenletsel kan veroorzaken. ”Daar is heel veel kracht voor nodig en dit was een beperkte val. Een deel van de hersenen van de baby was binnen het hoofd verschoven. Zoiets zie je zelden.”

De deskundigde is van mening dat er forse kracht is uitgevoerd op het hoofd. De kans dat er sprake is van toegebracht letsel schat hij 50! keer hoger dan een een ongeluk.

Afgeluisterde gesprekken

Er is een klein meisje d0od dat een mooi leven voor zich had”, zei de officier. Het letsel is toegebracht ergens in de middag van 12 december toen de vader alleen met zijn dochter thuis was, zegt het OM. Ook in afgeluisterde gesprekken tussen hem en zijn vrouw ging het niet over een val van de trap.

Het kan volgens de officier niet anders dan dat de vader verantwoordelijk is voor het bij de baby toegebrachte letsel. Op 25 april volgt de uitspraak.

Scroll naar boven