Vader (34) spoort man op die zijn dochtertje van 7 heeft aangereden en breekt zijn kaak

Vader (34) spoort man op die zijn dochtertje van 7 heeft aangereden en breekt zijn kaak

We weten allemaal dat onderzoeken van de autoriteiten vaak weken zoniet maanden in beslag nemen. De Belgische Alain Rooms weet dat ook. De Pittemnaar besloot het heft daarom in eigen handen te nemen en ging op zoek naar de man die zijn dochtertje (7) had aangereden.

Dronken doorrijder

Op 15 augustus werd het meisje, genaamd Thaïs, op de Posterijlaan in Pittem, aangereden door een auto. En dat terwijl ze samen met haar moeder in de grasberm liep.

De aanrijder, een dertiger, toonde geen enkele compassie en reed door. Later bleek dat deze man bijna de buurman is van Alain Rooms, de vader van het meisje. Dankzij een getuige die de kentekenplaat noteerde, kon de man snel in de kraag gevat worden. Hij bleek dronken.

Woede

De moeder van het meisje brak haar arm, maar Thaïs zelf werd over de weg geslingerd. Toen vader Alain te weten kwam wie de veroorzaker is, werd hij laaiend.

Hij zette de naam van de man op Facebook, met een begeleidende tekst. Ook belde de vader naar de werkgever van de man en vertelde wat hij had gedaan.

Klappen

De aanrijder zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechtbank, maar vader Alain had geen zin om daarop te wachten.

Afgelopen zaterdagnacht, rond 01.30 uur, stonden de twee oog in oog met elkaar. Het is niet duidelijk Rooms hem is gaan opzoeken. Wat wel duidelijk is, is dat de vader zijn emoties niet kon beheersen. De aanrijder heeft zware klappen gekregen.

Gebleken is dat de man niet alleen zijn kaak heeft gebroken. Ook zijn oogkas ligt totaal aan gruzelementen. Hij is er slecht aan toe.

Ook naar de rechter

Alain Rooms, die zaterdag ook had gedronken, werd meegenomen voor ondervraging. Hij moet nu ook naar de recht, om zich te verantwoorden voor zijn daden. De autoriteiten vinden het niet kunnen dat Rooms het heft in eigen handen heeft genomen.

In een post op social media laat de p0litie van Tielt weten dat het ‘nooit een goed idee is om voor eigen rechter te spelen.’

”Wij begrijpen de boosheid van die papa, maar laat het gerecht gewoon zijn werk doen. Het heeft geen zin om mensen aan de schandpaal te hangen op social media. Daarmee breng je ook schade toe aan andere mensen. Bovendien hits je er ongeleide projectielen mee op.”

 

Scroll naar boven