Vaccin van Moderna gaat getest worden op kinderen

vaccin

Het Moderna vaccin gaat binnenkort getest worden op ongeveer 7.000 kinderen tot en met 12 jaar, meld de farmaceut. De testen zullen uitgevoerd worden in zowel Canada als de VS. Een opmerkelijk bericht als je bedenkt dat kinderen momenteel nog helemaal geen vaccin krijgen.

Vaccin testen op kinderen

Het vaccin wordt getest op kinderen van zes maanden tot en met elf jaar. In het bijzonder gaat het om kinderen die gezondheidsklachten hebben. Ze krijgen twee doses van Moderna toegediend. Vervolgens worden ze een jaar lang in de gaten gehouden om de effectiviteit te onderzoeken.

vaccin

De fabrikant zei woensdag dat het binnenkort zou beginnen met het testen bij kinderen van 12 tot en met 17 jaar. De studie, die woensdag op de website clinicaltrials.gov staat vermeld, omvat 3000 kinderen, waarvan de helft twee vaccinaties krijgt met een tussenpoos van vier weken. De andere helft kreeg een placebo prik.

Pfizer begon in oktober vorig jaar al met het testen van zijn medicijn op kinderen vanaf 12 jaar. Een groot klinisch onderzoek wees uit dat het voor 95 procent effectief is bij volwassenen. AstraZeneca heeft zijn vaccin ook bij kinderen getest. En nu is het dus de beurt aan Moderna. Nadat de kinderen zijn geprikt wordt hun gezondheid een jaar lang in de gaten gehouden. De effectiviteit van het vaccin wordt gemeten door te analyseren hoeveel bescherming de kinderen tegen COVID-19 opbouwen.

Ook hebben wij uitgezocht hoe vaak per dag je moet plassen voor een gezond lichaam. Dat verhaal kun je hier lezen!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven