Uitzonderlijke warmte op komst: ”Records worden verpulverd”

Uitzonderlijke warmte op komst: ''Records worden verpulverd''

Hoewel de wintertijd binnenkort ingaat, blijft Nederland in de ban van heerlijke temperaturen. Vandaag en morgen wordt het uitzonderlijk warm, waarbij het in Limburg wel 25 graden kan worden. Weerplaza is van mening dat er ”records verpulverd” gaan worden.

Wouter van Bernebeek van Weerplaza zegt dat als het nu nog zomer zou zijn geweest, we de 35 graden zouden aantikken. Omdat de dagen nu korter zijn, is de zon alleen goed opgewarmd tussen 14.00 en 16.00 uur. De temperatuur blijft steken op zo’n 20 graden aan zee, terwijl het in Limburg 25 graden wordt. ”Desalniettemin uitzonderlijk voor de tijd van het jaar en daar kunnen we blij om zijn.”

Records worden verpulverd

Van Bernebeek spreekt de verwachting uit dat de komende dagen warmterecords verpulverd zullen worden. ”Het lijkt slechts een formaliteit dat de records eraan gaan.”

Het record van vandaag stamt uit 2005 en staat op 19,2 graden. Op dit moment is de verwachting dat het alleen in De Bilt al 22.5 graden gaat worden. Voor morgen staat het record op 19,7 graden, terwijl er wederom 22.5 graden voorspelt wordt en dit record gaat er dus ook aan.

Het is daarbij zonnig, met hier en daar sluierbewolking. Misschien valt er in de kustprovincies een spatje regen.

Over de auteur

Scroll naar boven