Uitvinders van de Airfryer delen hét geheim hoe je perfecte verse friet maakt

Sinds de introductie van de Airfryer zijn we helemaal vergeten hoe het was om frietjes in de oven te bakken. Dit keukenapparaat is veruit de beste manier om allerlei aardappelproducten te bereiden, of het nu gaat om frietjes, aardappelkoekjes of zelfs geroosterde aardappelen. Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Als je jouw Airfryer-frietjes naar een hoger niveau wilt tillen, hebben we goed nieuws: hier vind je alle antwoorden.

De uitdaging van zelfgemaakte frietjes

Het zelf maken van frietjes kan lastig zijn; het is moeilijk om de perfecte balans te vinden tussen te zacht en verbrand. Maar nu hebben experts van Philips – de uitvinders van de Airfryer – onthuld hoe je ze precies goed krijgt. Martin Senders, de Airfryer-chef van Philips, zei:

“Er is geen twijfel mogelijk dat frietjes, of ze nu dik gesneden, gegolfd of als frietjes zijn, geweldig zijn in de Airfryer. Maar dat betekent niet dat je niet kunt verbeteren op een klassieker. Van luxe geladen frietjes tot gezonde alternatieven, er zijn tientallen manieren om de smaak van je favoriete bijgerecht te verhogen.”

Martin deelde zijn top tips en die gaan we zeker thuis proberen.

Droog je aardappelen

Martin legt uit dat het heel belangrijk is om je aardappelen na het snijden goed droog te deppen met keukenpapier. Het verwijderen van vocht zorgt ervoor dat de frietjes zo knapperig mogelijk worden, terwijl ze vanbinnen toch zacht blijven.

Doe er niet teveel in

Het kan verleidelijk zijn om meer aardappelen in de Airfryer te doen dan nodig (vooral als je heel hongerig bent), maar het overladen van het mandje is geen goed idee. Te veel frietjes kunnen voorkomen dat de lucht goed door het mandje circuleert, wat resulteert in zachte frietjes.

Begin met kruislings plaatsen

Als je een grotere hoeveelheid frietjes moet bakken, is er een handige manier om ervoor te zorgen dat je frietjes knapperig worden. Martin raadt aan om je frietjes in een kruislings of roosterpatroon te leggen omdat dit de hete lucht vrijer rond de aardappelen laat circuleren. Dit zorgt er ook voor voor dat je meer frietjes aan het mandje kan toevoegen waardoor je niet twee keer hoeft te bakken.

Voedingsmiddelen om te vermijden in de Airfryer

Hoewel sommige voedingsmiddelen perfect zijn voor de Airfryer, zijn er anderen die je beter kunt vermijden. Zo is het bijvoorbeeld geen goed idee om spek in de Airfryer te bakken. Diëtiste Brenda Peralta legde uit dat deze methode om het populaire ontbijtproduct te bakken, voor absolute chaos in de keuken kan zorgen. Peralta vertelde aan Yahoo:

“Het is een vetrijk voedsel en wanneer het in een Airfryer wordt gekookt, kan het vet naar beneden druipen en rook of spetters veroorzaken. Dit kan het moeilijk maken om de bacon gelijkmatig te bakken en het kan ook veel rook en geuren produceren.”

Scroll naar boven