Uitvaartondernemer zorgt dat laatste wens van overleden Feyenoord-fan alsnog uitkomt

Uitvaartondernemer zorgt dat laatste wens Feyenoord-supporter uitkomt

Feyenoord kan aanstaande zondag kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De club is slechts twee punten verwijderd van de zestiende landstitel. En daar willen veel mensen getuige van zijn.

Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd om uiteenlopende redenen. De ernstig zieke Johan uit Rotterdam had er graag bij willen zijn. Maar het kan niet.

3 weken geleden

Drie weken geleden belt Johan een uitvaartondernemer. Zijn lichaam is op. De 54-jarige man is dusdanig ziek, dat hij zijn bed niet meer uit kan.

Zijn uitvaart moest simpel gehouden worden. Johan had weinig wensen. Vooral niet teveel toeters en bellen. In slecht 10 minuten maakte hij duidelijk wat hij wilde.

In die 10 minuten praat hij de helft van tijd over zijn grote liefde Feyenoord. De voetbalclub is alles voor hem. Happend naar genoeg zuurstof heeft hij nog een laatste wens.

Johan wil Feyenoord nog graag kampioen zien worden. Als hij dat nog mag meemaken, is hij klaar om te vertrekken naar een betere plek.

Uitvaartondernemer zorgt dat laatste wens van overleden Feyenoord-fan alsnog uitkomt

Uitvaartondernemer

De uitvaartondernemer die hij belt, is zelf toevallig ook fanatiek aanhanger van de Rotterdammers. In de afgelopen drie weken belt hij haar vrijwel elke avond op.

”Ook al werd zijn stem steeds zwaarder en moest hij zijn zinnen steeds vaker onderbreken omdat hij zo weinig lucht had, alsnog bespraken we de opstelling, de spelers en de wedstrijden.”

Afgelopen weekend had Feyenoord kampioen kunnen worden. Dat gebeurde niet doordat PSV won bij Sparta Rotterdam.

Johan is erbij

Afgelopen zaterdagmiddag is Johan heengegaan. Hij heeft het niet gered. Maar Anja neemt een emotioneel besluit en bedenkt een manier waarop hij er toch bij kan zijn als het zondag gebeurt.

”Ik zal zijn naam met me meenemen naar de huldiging. Ik zal zijn naam schrijven op een papiertje dat ik bij me zal dragen als de spelers met de schaal naar buiten komen.”

”Johan, je hebt het kampioenschap gehaald. Je bent erbij.”

Nabeschouwing redactie: Dit verhaal is afkomstig van een uitvaartondernemer die dit verhaal exclusief met ons heeft gedeeld. Op deze tekst is auteursrecht van toepassing, conform artikel 1 van de Nederlandse Auteurswet. 

Scroll naar boven