Uitgelekte geheime notitie van de overheid: ‘Horeca openen leidt tot minder besmettingen’

Er is geheime notitie van de overheid uitgelekt waarin staat dat het aantal coronabesmettingen eerder zal dalen dan stijgen als de horeca weer open zal zijn.

RTL Nieuws heeft deze geheime notitie van de overheid kunnen zien en dit gaat vandaag ook besproken worden in een overleg. Minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) willen deze notitie gebruiken om ervoor te zorgen dat de regels in de horeca versoepeld kunnen worden.

Op de brief staat geschreven dat de hoeveel mensen die besmet raken met het virus gewoon aan het stijgen is terwijl restaurants juist gesloten zijn.

Sterker nog er wordt zelfs gezegd dat omdat de horeca dicht is de besmettingen juist toenemen. Hieruit kunnen wij concluderen dat het sluiten van de horeca weinig tot geen invloed heeft op het aantal coronabesmettingen.

Juist omdat de horeca gesloten is zijn er veel meer mensen die naar iemands anders huis toe gaan wat weer leidt tot meer besmettingen.

Koninklijke Horeca Nederland heeft deze brief ook gezien en reageert daar zo op:

“Cijfers van het RIVM tonen aan dat sinds 31 augustus slechts 1,1% procent van alle besmette personen te herleiden is naar de horeca. Het aantal besmettingen is volgens het rapport door het sluiten van de horeca alleen maar toegenomen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven