Uitgelekt: Vladimir Poetin heeft een schoonzoon met de achternaam Zelenski

Uitgelekt: Vladimir Poetin heeft een schoonzoon met de achternaam Zelenski

Opmerkelijk nieuws! De jongste dochter van de Russische dictator Vladimir Poetin blijkt een geheime affaire te hebben met de voormalige chef van het Staatsballet van München. Saillant detail: de man heet Igor Zelenski (52), net zoals de achternaam van de Oekraïense president.

Dit melden de Duitse krant Der Spiegel en het Russische onafhankelijke platform iStories op basis van gelekte, interne documenten vanuit Moskou.

Meer dan 50 vluchten in 2 jaar tijd

Het gaat om vluchtgegevens, waaruit duidelijk wordt dat Katerina Tikhonova (35) tussen 2017 en 2019 ‘vaker dan 50 keer’ naar de Duitse stad München vloog. Tikhonova reisde met chartervluchten, gefinancierd door de Russische staat en vloog bovendien niet alleen. Papa Poetin liet standaard een paar medewerkers van de Russische veiligheidsdienst meevliegen.

Ook zijn in 2020 gemaakte reisjes onder de loep gehouden en dan met name die van een destijds 2-jarig meisje. Het zou volgens de journalisten gaan om de kleindochter van Vladimir Poetin, een product van zijn dochter Katerina en Zelenski.

Geen verwant

Desalniettemin is Igor Zelenski geen verwant van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, de gezworen vijand van Vladimir Poetin.

Wie is Katerina Tikhonova?

Katerina is de jongste dochter uit het voormalige huwelijk van Vladimir Poetin en stewardess Ljoedmila Sjkrebneva. Het meisje werd geboren als ekaterina Vladimirovna Poetina, maar ging lange tijd schuil onder de naam Katerina Tikhonova. Dit om zoveel mogelijk anoniem te kunnen blijven.

Dat stopte abrupt op 6 april dit jaar, toen de Verenigde Staten haar naam op de sanctielijst plaatste vanwege de oorlog in Oekraïne.

Haar man Igor Zelenski heeft al 3 kinderen uit een eerder huwelijk met Jana Serebrjakova. Tot vorige maand was de man artistiek leider van het Beierse Staatballet. Daar nam hij uit het niets ontslag. Volgens zijn eigen lezing ”omdat zijn familie behoefte heeft aan zijn volledige steun.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven