Twijfels bij hulpdiensten over ‘aangereden’ meisje (3): ”Er klopt iets niet”

Twijfels bij hulpdiensten over 'aangereden' meisje (3): ''Er klopt iets niet''

Gisteravond meldden wij op basis van informatie van Het Laatste Nieuws dat er in het Belgische Maria-ter-heiden een meisje (3) door een auto was geschept. Dat zou zijn gebeurd op een zebrapad. Het meisje ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De kleuter was met familieleden, zo blijkt nu, de straat overgestoken toen ze door een auto zou zijn geraakt. De bestuurder zou vervolgens op de vlucht geslagen zijn in de richting van Antwerpen. De politie onderzoekt nu of er mogelijk toch niet iets anders is gebeurd.

Rond 22.00 uur gisteravond is er namelijk sporenonderzoek uitgevoerd in de traphal van de woning van de oom van het meisje.

Getuige

Het vreemde is dat niemand van de familie een signalement kan geven van de gevluchte wagen. Een toevallige passant zag hoe een familielid opeens met het meisje uit zijn woning kwam gelopen. Het kind was er toen al ontzettend slecht aan toe.

Twijfels bij hulpdiensten over 'aangereden' meisje (3): ''Er klopt iets niet''
Twijfels bij hulpdiensten over ‘aangereden’ meisje (3): ”Er klopt iets niet”

De man laat ook weten dat de familie hem gevraagd had of hij een auto heeft die ze mochten gebruiken om mee naar het ziekenhuis te rijden. Op dat moment kwam de ziekenwagen er echter al aan.

Camerabeelden

De politie heeft in de tussentijd camerabeelden opgevraagd uit de omgeving. Hierop is helemaal niets te zien en dus ook geen gevluchte auto. De plek waar het zou zijn gebeurd is normaal gesproken erg druk. Er zijn ook geen getuigen die het verhaal van de familie beamen.

Het Antwerpse parket laat inmiddels weten dat de omstandigheden waarin het kind is aangetroffen ”erg onduidelijk” zijn. ”Er wordt volop onderzoek verricht.”

Scroll naar boven