Tweelingzussen (74) huis uitgezet: ”We hebben niets meer”

Tweelingzussen (74) huis uitgezet: ''We hebben niets meer''

De eeneiige tweelingzussen Simone en Christiane, allebei 74 jaar, zijn hun appartement in het Franse Nice uitgezet. De twee moeten noodgedwongen leven in een ranzige kelder zonder elektriciteit en ook zonder water.

Op de Franse televisie doen de zussen hun verhaal. Ze woonden sinds hun geboorte in het appartement. Hun ouders en hun broer woonden er ook, totdat zij overleden. De vrouwen mochten er daarna blijven wonen. Ze hielden het gebouw schoon en zorgden voor het onderhoud. In ruil hiervoor hoefde er van de toenmalige eigenaar geen huur te worden betaald.

Nieuwe eigenaar

Maar toen overleed de eigenaar van het gebouw en veranderde alles. Wat er precies is gebeurd, is volstrekt onduidelijk. De zussen beweren dat hen beloofd is door de nieuwe eigenaar dat ze in het pand mochten blijven wonen. ”Maar we zijn de papieren kwijt.”

De twee bejaarden snappen niet waarom ze ineens dakloos zijn. ”We hebben geen schulden en we hebben ons altijd aan de regels gehouden.”

Eruit gegooid

De politie heeft de zussen uiteindelijk de woning uitgezet. Ze weigeren te vertrekken en zijn uit nood maar in de kelder gaan liggen. Hun bezittingen staan nog in het appartement. Die konden ze niet meenemen omdat de sloten direct zijn vervangen.

Vieze kelder

Het enige dat ze nu nog hebben is de koude grond, een paar pakken melk, een fles cola en een keukenrol. De ruimte is slechts 9 vierkante meter groot. Slapen doen ze op dekens. Het is enorm vochtig, er zit schimmel op de muren en de stank is ondraaglijk.

Ook hebben de zussen geen daglicht, geen stopcontacten en geen water. Simone en Christiane zijn kapot van binnen. ”Ik had nooit gedacht dat mijn leven zo zou eindigen. We zijn al bijna dood, maar we hebben geen leven meer en we kunnen ook geen kerst vieren.”

Scroll naar boven