Tweede apenpokken-geval opgedoken in België: ”Gezondheidscrisis dreigt”

Tweede apenpokken-geval opgedoken in België: ''Gezondheidscrisis dreigt''

Gisteren werd bekend dat België het eerste geval van het ‘nieuwe’ apenpokkenvirus was gesignaleerd. Vandaag is dat aantal al verdubbeld, want in Vlaams-Brabant is een tweede persoon besmet met de uit Afrika afkomstige pokken.

Dat meldt viroloog Marc van Ranst op Twitter. De patiënt zou niet ernstig ziek zijn, maar zou helemaal onder de blaasjes en bobbeltjes op zijn handen zitten. De meest bekende viroloog van België roept mensen die de symptomen herkennen, op zichzelf te melden bij een arts.

Gister eerste geval bekend

Gisteravond werd bekend dat het apenpokkenvirus de bevolking van België heeft bereikt. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde heeft op basis van de huidige gegevens niet het idee dat het virus zich massaal zal verspreiden, maar sluit het ook niet uit.

Het instituut zegt op hun hoede te zijn, waarbij het verloop nauwlettend in de gaten te houden. Experts van verschillende overheden gaan vandaag om de tafel, om een plan te bedenken tegen de verdere verspreiding van het apenpokkenvirus. Daarmee moet een dreigende gezondheidscrisis worden afgewend.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven