Afgelopen zaterdag is het helemaal mis gegaan bij twee minderjarige jongens toen ze illegaal vuurwerk wilden afsteken. Ze wilden in Gelderland een cobra-bom afsteken en raakten daardoor zwaargewond. Een incident vond plaats in Arnhem en het andere in Nijmegen. Ze maakten gebruik van extreem illegaal vuurwerk laat de politie aan het AD weten.

Na het afsteken van het vuurwerk zijn ze zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en de politie liet ons weten dat ze beide een hand zijn kwijtgeraakt. „Ernstig letsel door vuurwerk zien we vaker met oud en nieuw, maar nu zien we het nog twee dagen later”, zegt de politie.

BEKIJK OOK  Politie doet inval in café dat illegaal open was, 15 mensen krijgen boete

Cobra vuurwerk

Het is niet de eerste keer dat mensen zwaargewond raken van illegaal vuurwerk en al helemaal niet van een cobra-bom. Elk jaar weer raken meerdere mensen zwaargewond van dit soort illegaal vuurwerk en zijn er ook mensen die ledematen verliezen erdoor.

Vooral de Cobra is erg gevaarlijk en ontzettend illegaal in Nederland. Veel mensen vergelijken de explosie van een Cobra met een bom of handgranaat. Ouders wordt ook gevraagd om goed op hun kinderen te letten tijdens oud en nieuw en al helemaal op het gebruik van illegaal vuurwerk.

We hebben daarom ook een filmpje opgezocht waarin je kan zien van voor impact zo’n bom kan hebben.

BEKIJK OOK  LIVE: de verklaring van premier Rutte vanuit het ministerie van Algemene Zaken

Hieronder kan je zien wat voor schade een Cobra vuurwerkbom kan aanrichten:

Mening

Wat vind jij van dit soort bommen in Nederland? Jouw mening is ontzettend belangrijk! Vergeet daarom niet te reageren door hieronder op reacties te klikken.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!