Twee meisjes overlijden tijdens TikTok-uitdaging – familie stapt naar rechter

De gevaren van het gebruik van sociale media door kinderen zijn bij de meeste ouders bekend. Maar kinderen die hun leven verliezen door het volgen van een trend die ze op sociale media hebben gezien, is een gevaar waarvan de meeste ouders nooit hadden gedacht dat ze zich daar zorgen over zouden moeten maken.

TikTok-uitdaging

Arriani Jaileen Arroyo (9) is een van die kinderen. Ze was pas 7 jaar oud toen ze haar allereerste telefoon kreeg. Natuurlijk downloadde de kleine Arriani de populaire app TikTok en plaatste vaak video’s op het platform. De video’s die ze plaatste waren van ongevaarlijke aard. Terwijl ze de regelmatig app bleef gebruiken, raakte ze volgens haar familie geobsedeerd door deze TikTok-uitdagingen.

Op 26 februari 2021 vond Arriani’s 5-jarige broertje haar bewusteloos. Ze hing aan de riem van een hond die ze aan de deur van haar kamer had vastgemaakt. Geloof het of niet, maar de reden dat ze dit deed was een TikTok uitdaging.

In een soortgelijk geval kreeg de 8-jarige Lalani Erika Renee Walton een mobiele telefoon van haar ouders. Hetzelfde verhaal als Arriani. Op 15 juli 2021 kwam Lalani thuis van een roadtrip met haar stiefmoeder. Rashika zei tegen Lalani dat ze haar kamer moest opruimen terwijl ze een dutje ging doen, en nadat ze klaar waren, zouden ze gaan zwemmen.

Rashika werd een uur later wakker en ging kijken bij Lalani, maar ze vond haar hangend aan haar bed met een touw om haar nek. Ze werd dood verklaard door verstikking. Allebei de meisjes namen deel aan de zogenaamde ‘blackout-uitdaging’. Deze trend moedigt gebruikers aan om zichzelf te verstikken met objecten zoals riemen, portemonnees of andere soortgelijke dingen totdat ze flauwvallen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven