Tussenstand Giro55 bereikt bijna recordhoogte, miljoenen blijven binnenstromen

Doneren voor Oekraine

Nederlanders blijven massaal geld doneren aan Giro555. Op het gironummer, dat eind vorige maand werd geopend voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne, is inmiddels een bedrag van 150,1 miljoen euro binnengekomen.

Bij de vorige tussenstand op 10 maart jongstleden, was de tussenstand 137,4 miljoen euro. Dat betekent dat er in ruim een week tijd, door Nederlandse burgers iets meer dan 12 miljoen euro is bijgestort. En het einde is nog niet in zicht, want het gironummer blijft nog wel even open.

Je kunt doneren tot 31 augustus 2022, zo melden de hulpinstanties. Voor het besteden van de totale opbrengst, heeft men 36 maanden de tijd.

Dit raakt mensen

Actievoorzitter Kees Zevenbergen (CEO van Cordaid – jaarsalaris 120.000 euro) is lyrisch over het opgehaalde geld. Dit is een enorm groot bedrag, waarvoor heel veel hulp kan worden geboden. Wat er in Oekraïne gebeurt, raakt mensen in ons land. Het is dichtbij en er is sprake van veel machteloosheid en solidariteit.”

Oekraine

Nederland groot door klein te zijn

En inderdaad. Als we gaan kijken naar landen om ons heen, is de Nederlandse bevolking zeer gul wat betreft doneren. In België werd gisteren 17,7 miljoen euro voor Oekraïne ingezameld, terwijl de teller na de eerste actieweek in Engeland op zo’n 177 miljoen euro staat.

Het Britse inwonersaantal ligt met bijna 56 miljoen mensen 3 keer zo hoog als in Nederland.

Op een na hoogste opbrengst

Als het zo doorgaat, is Giro555 voor Oekraïne hard op weg om de actie met de hoogste opbrengst ooit te worden. Op dit moment is de opbrengst van de landelijke inzameling voor de tsunami in Azië het record. In 2004 kwam er 208 miljoen euro binnen op het gironummer.

Wil jij graag doneren? Dat kun je HIER doen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven