Turkse bruiloft verpest: bestuurder huurauto kan niet rijden

Turkse bruiloften zijn in tegenstelling tot Nederlandse huwelijk vaak een stuk weelderiger. Dat begint al met een leuk henna-avondje op de dag voor het huwelijksfeest.

Turkse bruiloft

Turken staan erom bekend grote en grandioze feesten te vieren. Zeker met betrekking tot een trouwerij wordt er dan groots uitgepakt.

Op de grote dag zelf wordt de bruid opgehaald met versierde auto’s, waar ze naar de trouwlocatie wordt gebracht. Het aantal gasten ligt meestal tussen de 300 en 1.000.

Bij de meeste mensen worden Turkse bruiloften vooral geassocieerd met (gehuurde) patserbakken en bizar gedrag op de weg. De claxon wordt veelvuldig ingedrukt.

Iedereen filmt, niemand helpt

Soms gaat het wel eens fout, zoals te zien is op een filmpje dat wordt gedeeld door het Instagram-account @straatduivel. We zien een grijsgekleurde bolide die finaal in de prak gereden is.

Turkse bruiloft verpest: bestuurder huurauto kan niet rijden

Eromheen horen we mensen krijsen, maar er zijn er ook een hoop die filmen belangrijker vinden. Eigenlijk weten we niet of het om Turken gaat, maar er loopt iemand met een trainingsbroek van de Turkse club Galatasaray, dus vandaar. In elk geval is er iets niet goed gegaan.

Of het gaat om de auto met de bruid erin is niet bekend. Volgens sommige kenners in de reacties onder het filmpje is dat wel aan de orde.

We hopen dat eventuele inzittenden er ongeschonden vanaf zijn gekomen. Check de beelden hieronder:

Scroll naar boven